Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

H οικονομική διευθύντρια της Huawei προσφεύγει κατά του Καναδά και των ΗΠΑ

H οικονομική διευθύντρια της Huawei προσφεύγει κατά του Καναδά και των ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Huawei, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Καναδάς,

Σε δικαστήριο του Τέξας, κατά της αμερικανικής κυβέρνησης, ετοιμάζεται να προσφύγει η Huawei, εξαιτίας της απαγόρευσης σε αμερικανικές ομοσπονδιακές υπηρεσίες να χρησιμοποιούν τα προϊόντα της, αναφέρουν σε σημερινό δημοσίευμα οι «New York Times».

Την ίδια ώρα, η οικονομική διευθύντρια της εταιρείας, η Μενγκ Ουάνγκζου, μηνύει την κυβέρνηση του Καναδά για τη σύλληψή της με αίτημα των ΗΠΑ.

Η προσφυγή κατά της αμερικανικής κυβέρνησης πιθανότατα θα στηριχθεί στο επιχείρημα ότι η απαγόρευση επιβλήθηκε χωρίς να έχει προηγηθεί δίκη, σύμφωνα με τους«New York Times».

Οι καναδικές αρχές συνέλαβαν την Μενγκ Ουάνγκζου στο Βανκούβερ, την περασμένο Δεκέμβριο, έπειτα από αίτημα της Ουάσιγκτον.

Στα τέλη Ιανουαρίου, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης απήγγειλε κατηγορίες τόσο κατά του κινεζικού κολοσσού τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού όσο και κατά της Μενγκ, για συνωμοσία με σκοπό την παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων στο Ιράν.

Οι καναδικές Αρχές ξεκίνησαν την Παρασκευή τη διαδικασία έκδοσής της στις ΗΠΑ.

Χθες, οι δικηγόροι της Μενγκ Ουάνγκζου προσέφυγαν κατά της κυβέρνησης, της μεθοριακής υπηρεσίας και της ομοσπονδιακής αστυνομίας του Καναδά, επιχειρηματολογώντας ότι η οικονομική διευθύντρια της Huawei συνελήφθη, υπεβλήθη σε έρευνα και ανακρίθηκε για τρεις ώρες σε παραβίαση των συνταγματικών της δικαιωμάτων.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κανένα σχόλιο από την πλευρά της Huawei για το δημοσίευμα των «New York Times».

Σχετικά άρθρα