Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Να «σκάσει» είναι ο Ερντογάν – Ανακοίνωσε νέες έρευνες πετρελαίου στη Μεσόγειο

Να «σκάσει» είναι ο Ερντογάν – Ανακοίνωσε νέες έρευνες πετρελαίου στη Μεσόγειο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Κύπρος, Νίκος Χριστοδουλίδης, Πετρέλαιο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες, Φυσικό Αέριο,

Η «μειοψηφία του ενός» στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρακολουθεί αμήχανος και απομονωμένος να αναβλύζει φυσικό αέριο η κυπριακή ΑΟΖ.

Η δεινή θέση, στην οποία έχει περιέλθει, εξαιτίας της επιθετικότητάς του και της περιφρόνησης του Διεθνούς Δικαίου, δεν δείχνει να τον διδάσκει ότι πρέπει να αλλάξει ρότα.

Δηλαδή, να επιλέξει την οδό της κανονικότητας και της νομιμότητας, για να τον θέλουν και οι άλλοι στη συντροφιά τους.

Εγκλωβισμένος στις νεοοθωμανικές ιδεοληψίες επιμένει στην ίδια πολιτική που τον έχει απομονώσει.

Νέες γεωτρήσεις για να διερευνηθούν κοιτάσματα πετρελαίου στη Μεσόγειο ανακοίνωσε το Σάββατο ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι «θα αρχίσουν μετά από εργασίες συντήρησης (των σκαφών)». Εννοεί των γεωτρύπανων.

Η δήλωση Ερντογάν έρχεται μετά την ανακοίνωση του κοιτάσματος που εντόπισαν οι ExxonMobilQatar Petroleum στην κυπριακή ΑΟΖ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κύπριος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, σημείωσε ότι η Κύπρος συνεχίζει απρόσκοπτα τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της, με νέες συνεργασίες να ανακοινώνονται εντός Μαρτίου, ενώ από τα τέλη Νοέμβριου έως τις αρχές του 2020 αναμένονται νέες γεωτρήσεις ώστε να υπάρξει μια συνολική εικόνα για τα αποθέματα στην Κυπριακή ΑΟΖ που θα επιτρέψουν στη Λευκωσία να λάβει τις τελικές της αποφάσεις.

«Λαμβάνουμε ενέργειες για τη στάση της Τουρκίας μακριά από αντιπαραθέσεις» διαβεβαίωσε δε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Σχετικά άρθρα