Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ανεργία των νέων στην Ιταλία ξεπέρασε εκείνη της Ισπανίας

Η ανεργία των νέων στην Ιταλία ξεπέρασε εκείνη της Ισπανίας

Σταθερό στο 7,8%, που σημοδοτεί ναδίρ δέκα και πλέον ετών, παρέμεινε το ποσοστό της ανεργίας στην Ευρωζώνη τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat.

Ωστόσο για την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της νομισματικής ένωσης αρχίζει να χτυπάει ολόενα και πιο δυνατά το καμπανάκι.

Το ποσοστό της ανεργίας στην Ιταλία παρέμεινε σταθερό στον γενικό πληθυσμό, στο 10,5% τον Ιανουάριο, αλλά μεταξύ των νέων αυξήθηκε στο 33% από 32,6% τον Ιανουάριο του 2018.

Έτσι για πρώτη φορά εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία το ποσοστό της ανεργίας των Ιταλών νέων είναι υψηλότερο από εκείνο της Ισπανίας και το δεύτερο υψηλότερο στη ζώνη του ευρώ, μετά της Ελλάδας.

Σύμφωνα εν τω μεταξύ με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ιταλική στατιστική υπηρεσία, η ιταλική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμούς 0,9% το 2018 ύστερα από ρυθμούς 1,6% το 2017.

Η επίδοση ήταν ελαφρώς καλύτερη των εκτιμήσεων, ωστόσο αυτό δεν αποδείχθηκε αρκετό για να επιτευχθούν οι στόχοι για το δημοσιονομικό έλλειμμα και το χρέος.

Το έλλειμμα του ιταλικού προϋπολογισμού περιορίστηκε στο 2,1% του ΑΕΠ από 2,4% το 2017, έναντι στόχου για μείωσή του στο 1,9%.

Το δημόσιο χρέος αυξήθηκε στο 132,1% του ΑΕΠ από 131,1% και έναντι στόχου για 131,7%.

Για το 2019 η ιταλική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για έλλειμμα 2,04%, το οποίο όμως στηρίζεται σε εκτίμηση για ανάπτυξη του ΑΕΠ κατά 1%.

Η Κομισιόν έχει υποβαθμίσει την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη της ιταλικής οικονομίας σε μόλις 0,2%.

Σχετικά άρθρα