Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έξαλλοι οι Αμερικανοί με τους Κοσοβάρους: «Θα πάρουμε τον στρατό μας και θα φύγουμε»

Έξαλλοι οι Αμερικανοί με τους Κοσοβάρους: «Θα πάρουμε τον στρατό μας και θα φύγουμε»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κόσοβο, Κοσσυφοπέδιο, Σερβία,

Εάν οι Αρχές της Πρίστινα δεν καταργήσουν επειγόντως τη δασμολόγηση των σερβικών προϊόντων, η Ουάσιγκτον θα αποσύρει τις στρατιωτικές δυνάμεις της από το Κοσσυφοπέδιο.

Αυτό ήταν το μήνυμα των διήμερων συνομιλιών των αξιωματούχων του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας με εκπροσώπους της διοίκησης της Πρίστινα και των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης του Κοσσυφοπεδίου, σύμφωνα με το σερβικό πρακτορείο Τανγιούγκ και το Βαλκανικό Περισκόπιο που αναδημοσιεύει.

«Εάν δεν καταργηθούν οι δασμολογήσεις του 100% των σερβικών προϊόντων οι συνέπειες θα είναι σοβαρές.

»Εκτός από την απαγόρευση χορήγησης θεωρήσεων και την ακύρωση της συμμετοχής, όπως στον τομέα της ασφάλειας και το κλείσιμο του διαλόγου με τις ΗΠΑ, ενδέχεται ο αμερικανικός στρατός να αποσύρει τις δυνάμεις του από το στρατόπεδο Μποντστίλ», δήλωσαν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι στην εφημερίδα της Πρίστινα «Gazeta Blic».

Ο αναπληρωτής διευθυντής του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας (NSC) για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Τζον Έρατ και ο διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο NSC, Μπρεντ Μπέρκελεϊ συναντήθηκαν την Πέμπτη με τον πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι και τον πρωθυπουργό Ραμούς Χαραντινάι, μετά την επίσκεψη στο Βελιγράδι όπου συνομίλησαν με αξιωματούχους της κυβέρνησης της Σερβίας.

Σκοπός της επίσκεψής τους ήταν να επισημάνουν το μήνυμα του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ «ότι θα πρέπει να επωφεληθούν από τη μοναδική στιγμή που τους δίνεται και να απέχουν από ενέργειες που εμποδίζουν την επίτευξη συμφωνίας, όπως ανακοίνωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Πρίστινα.

Σχετικά άρθρα