Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τραμπ: Τελείωσε το Ισλαμικό Κράτος – Πήραμε το 100% των εδαφών στη Συρία

Τραμπ: Τελείωσε το Ισλαμικό Κράτος – Πήραμε το 100% των εδαφών στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μαζλούμ Άμπντι, Ντόναλντ Τραμπ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σε Αμερικανούς στρατιώτες στην Αλάσκα ότι οι δυνάμεις που στηρίζονται από τις ΗΠΑ ανακατέλαβαν το 100% των εδαφών που είχε υπό τον έλεγχό του το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

Η διαβεβαίωση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τη δήλωση που έκανε νωρίτερα ο διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), ο οποίος είπε ότι οι άνδρες του θα χρειαστούν άλλη μία εβδομάδα για να καταλάβουν τον τελευταίο θύλακα του ΙSIS στην ανατολική Συρία.

«Μόλις το καταλάβαμε, ξέρετε, ακούγατε συνέχεια ότι είναι 90% (σ.σ. τα εδάφη που έχουν ανακαταληφθεί), 92%, το χαλιφάτο στη Συρία.

Τώρα είναι το 100% που έχουμε ανακαταλάβει, το 100% του χαλιφάτου», είπε στους στρατιώτες της βάσης Έλμεντορφ-Ρίτσαρντσον, όπου έκανε στάση για ανεφοδιασμό το προεδρικό αεροσκάφος.

Νωρίτερα, ο διοικητής του αραβοκουρδικού συνασπισμού που πολεμά τους τζιχαντιστές στη Συρία, Μαζλούμ Κομπάνι, είπε ότι ο τελευταίος θύλακας του Ισλαμικού Κράτους στη χώρα αυτή «θα πέσει σε περίπου μία εβδομάδα».

Σχετικά άρθρα