Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπαρνιέ: Οι Βρετανοί πρέπει να πάρουν μια απόφαση για το Brexit

Μπαρνιέ: Οι Βρετανοί πρέπει να πάρουν μια απόφαση για το Brexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο, Μισέλ Μπαρνιέ,

«Οι Βρετανοί οφείλουν να πάρουν μια απόφαση, παρά να ζητούν ενδεχόμενη αναβολή της ημερομηνίας του Brexit», δήλωσε ο Ευρωπαίος διαπραγματευτής, Μισέλ Μπαρνιέ, προσθέτοντας πως οι συνομιλίες για το διαζύγιο με το Λονδίνο βρίσκονται σε «μια σοβαρή στιγμή».

«Σήμερα έχουμε κυρίως ανάγκη από αποφάσεις, αυτό είναι πιο σημαντικό από τον επιπλέον χρόνο», δήλωσε ο Μπαρνιέ σε συνέντευξη Τύπου στη Βιέννη.

Μέχρι τις 29 Μαρτίου, την προβλεπόμενη ημερομηνία για το διαζύγιο, «μας μένει πολύ λίγος χρόνος (…) είναι συνεπώς η στιγμή για το Ηνωμένο Βασίλειο, για την κυβέρνησή του, για το κοινοβούλιο, να αναλάβουν όλες τις ευθύνες τους και τις συνέπειες των επιλογών που έκαναν», πρόσθεσε ο επικεφαλής των ευρωπαίων διαπραγματευτών για το Brexit.

Ο Μισέλ Μπαρνιέ επανέλαβε πως η κύρια ερώτηση που θα έθεταν οι ευρωπαϊκές χώρες σε περίπτωση ενδεχόμενου αιτήματος εκ μέρους του Λονδίνου για αναβολή θα ήταν «για να γίνει τι;».

Η παράταση αυτή μπορεί να είναι «τεχνική ώστε να δοθεί ο χρόνος στο βρετανικό κοινοβούλιο να θέσει σε εφαρμογή τη συνθήκη που έχει ψηφισθεί προηγουμένως.

»Αν αυτό δεν συμβαίνει, οι Ευρωπαίοι θα θέλουν να μάθουν σε τι χρησιμεύει η αναβολή της προθεσμίας», πρόσθεσε.

«Τελειώσαμε τη δουλειά για τη συμφωνία του Brexit, η οποία δεν θα δουλευτεί και πάλι», διαβεβαίωσε ο Ευρωπαίος διαπραγματευτής.

Από την πλευρά του ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, υπογράμμισε πάντως πως, «αν ένα Brexit με συμφωνία δεν καταστεί δυνατό μέχρι το τέλος Μαρτίου, οι Ευρωπαίοι θα ενεργήσουν υπέρ μιας παράτασης της προθεσμίας για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Σχετικά άρθρα