Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο «χαλίφης» Μπαγκντάντι πιθανόν να βρίσκεται πολιορκημένος στην ανατολική όχθη του Ευφράτη

Ο «χαλίφης» Μπαγκντάντι πιθανόν να βρίσκεται πολιορκημένος στην ανατολική όχθη του Ευφράτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Ο ηγέτης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), Άμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, ίσως να κρύβεται στον τελευταίο μικρό θύλακα που ακόμα κρατάνε οι τζιχαντιστές του στην ανατολική όχθη του Ευφράτη, στην ανατολική Συρία, λέει ο βετεράνος δημοσιογράφος Elijah Magnier.

Ο ίδιος επικαλείται ως πηγή του Ιρακινό αξιωματούχο των υπηρεσιών Ασφαλείας της χώρας.

«Υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα στη Μπαγούζ, που πιέζουν την ηγεσία του Ισλαμικού Κράτους να μειώσει τα βάρη, ζητώντας από τους αμάχους και τις οικογένειες των τζιχαντιστών να φύγουν (σ.σ. από την πολιορκημένη περιοχή).

»Οι 1.000 ή 1.500 τζιχαντιστές που παραμένουν στο χωριό μπορούν να κρατήσουν περισσότερο καταναλώνοντας σε μικρές μερίδες ό,τι έχει απομείνει και είναι έτοιμοι να πολεμήσουν μέχρι θανάτου.

»Οι τζιχαντιστές είναι συνηθισμένοι στους βομβαρδισμούς και το Ισλαμικό Κράτος έχει σημαντική εμπειρία στο σκάψιμο τούνελ και στην δημιουργία υπόγειων καταφυγίων που χρησιμοποιούνται και ως διοικητικά κέντρα και καταλύματα για την ηγεσία, ενώ οι μαχητές αναμένουν στις θέσεις τους για να αντιμετωπίσουν επιθέσεις πεζικού», είπε η ίδια ιρακινή πηγή.

Ο λόγος που πιστεύεται ότι ο Άμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι βρίσκεται στον πολιορκημένο θύλακα είναι γιατί δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα κάποιο ηχητικό μήνυμα από τον Αύγουστο του 2018.

Ο Magnier λέει ότι εάν ο «χαλίφης» ήταν εκτός της πολιορκίας το πιθανότερο θα ήταν να είχε εκπέμψει κάποιο ηχογραφημένο μήνυμα για να εμψυχώσει τους άνδρες του.

Αφού είναι μαζί τους δεν υπάρχει λόγος να το κάνει.

Σχετικά άρθρα