Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επανεξελέγη πρόεδρος στη Νιγηρία ο Μουχαμαντού Μπουχάρι

Επανεξελέγη πρόεδρος στη Νιγηρία ο Μουχαμαντού Μπουχάρι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αφρική, Εκλογές, Νιγηρία,

Η ανεξάρτητη εθνική εκλογική επιτροπή στη Νιγηρία ανακήρυξε σήμερα το πρωί Τετάρτης τον αρχηγό του κράτους νικητή των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν το Σάββατο – με καθυστέρηση μίας εβδομάδας – στην πολυπληθέστερη αφρικανική χώρα.

Ο Μουχαμαντού Μπουχάρι, στρατηγός ε.α., άλλοτε επικεφαλής του στρατιωτικού καθεστώτος που κυβερνούσε τη Νιγηρία τη δεκαετία του 1990, επανεξελέγη λαμβάνοντας 15,1 εκατομμύρια ψήφους στις 36 Πολιτείες της Νιγηρίας, δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής, Μαχμούντ Γιακούμπου.

Ο κυριότερος αντίπαλός του, ο πρώην αντιπρόεδρος και επιχειρηματίας Ατίκου Αμπουμπακάρ, εξασφάλισε 11,2 εκατ. ψήφους, διευκρίνισε ο ίδιος.

Πάντως, το Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα (People’s Democratic Party, PDP) κατέστησε σαφές ότι δεν αποδέχεται το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του Σαββάτου που ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα από την ανεξάρτητη εθνική εκλογική επιτροπή και πιστεύει ότι η νομική οδός είναι ο μόνος τρόπος να λυθεί το ζήτημα.

Ο Οσίτα Τσιντόκα, στέλεχος του κόμματος του ηττημένου υποψήφιου Ατίκου Αμπουμπακάρ, τόνισε σε δημοσιογράφους πως το PDP απορρίπτει τη νίκη του προέδρου Μουχαμαντού Μπουχάρι, ο οποίος οδεύει να αναλάβει δεύτερη θητεία στο αξίωμα.

Σχετικά άρθρα