Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πομπέο κάλεσε Ινδία και Πακιστάν να δείξουν «αυτοσυγκράτηση»

Ο Πομπέο κάλεσε Ινδία και Πακιστάν να δείξουν «αυτοσυγκράτηση»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ινδία ή Μπάρατ, Ισλαμιστές, Μάικ Πόμπεο, Πακιστάν, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζιχαντιστές,

Έκκληση προς τις κυβερνήσεις της Ινδίας και του Πακιστάν να επιδείξουν «αυτοσυγκράτηση» και να αποφύγουν κάθε «περαιτέρω στρατιωτική δραστηριότητα» απηύθυνε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο, καλώντας παράλληλα το Ισλαμαμπάντ να αναλάβει «αποφασιστική» δράση εναντίον των «τρομοκρατικών οργανώσεων» με ορμητήριο την επικράτειά του.

«Ενθαρρύνουμε την Ινδία και το Πακιστάν να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν την κλιμάκωση με κάθε τίμημα», ανέφερε ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ σε ανακοίνωσή του, γνωστοποιώντας ότι είχε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με τους ομολόγους του των δύο χωρών.

«Ενθάρρυνα επίσης αμφότερους τους υπουργούς να δώσουν την προτεραιότητα στην απευθείας επικοινωνία κα να αποφύγουν κάθε περαιτέρω στρατιωτική δραστηριότητα», πρόσθεσε ο Πομπέο.

Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επισήμανε στο Ισλαμαμπάντ ότι είναι «επείγον» το Πακιστάν «να αναλάβει δράση εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων που δρουν στο έδαφός του».

Η κυβέρνηση της Ινδίας ανακοίνωσε ότι αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας βομβάρδισαν στρατόπεδο εκπαίδευσης εξτρεμιστών χθες Τρίτη με αποτέλεσμα να σκοτωθεί «πολύ μεγάλος αριθμός» τους, μερικές ημέρες έπειτα από μια επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας στο Κασμίρ που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 40 στελέχη των ινδικών σωμάτων ασφαλείας.

Η κυβέρνηση του Πακιστάν διεμήνυσε ότι θα ανταποδώσει το πλήγμα σε χρόνο και τόπο της επιλογής της, διέψευσε ότι υπήρξαν νεκροί στις ινδικές επιδρομές, ενώ ένας εκπρόσωπος των ένοπλων δυνάμεων άφησε να πλανάται η απειλή της χρήσης των πυρηνικών όπλων της χώρας, αυξάνοντας την ένταση μεταξύ των δύο χωρών.

Σχετικά άρθρα