Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ομοφυλόφιλοι και τρανς υποχρεωτικά μαθήματα στα βρετανικά δημοτικά σχολεία

Ομοφυλόφιλοι και τρανς υποχρεωτικά μαθήματα στα βρετανικά δημοτικά σχολεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ομοφυλόφιλοι, Σχολεία,

Υποχρεωτικά μαθήματα για τη διδασκαλία των παιδιών από την ηλικία των πέντε ετών σχετικά με τις σχέσεις ομοφυλοφίλων και τρανς θα δίνονται πλέον στην Μεγάλη Βρετανία, όπως αποφάσισε το αρμόδιο Υπουργείο.

Η αμφιλεγόμενη νέα ρύθμιση θα δώσει επίσης τέλος στο δικαίωμα που είχαν οι γονείς στην Βρετανία να επιλέγουν αν τα παιδιά τους θα συμμετέχουν στα μαθήματα «σεξ και σχέσεις» της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Πλέον όλα τα παιδιά θα λαμβάνουν τουλάχιστον μια περίοδο μαθημάτων μέχρι την ηλικία των 16 ετών.

Οι νέες τάξεις θα εισαχθούν σε εθνικό επίπεδο το 2020.

Οι μαθητές του δημοτικού σχολείου θα μάθουν για τις οικογένειες του ίδιου φύλου και των τρανς, για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, αλλά και για την ανάπτυξη «υγιών, σεβαστών σχέσεων». Οι μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παρακολουθήσουν μαθήματα σχετικά με τις σχέσεις και το φύλο, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης για την «καταστροφική» βλάβη που προκαλείται από τον ακρωτηριασμό γυναικείων γεννητικών οργάνων (FGM), τους κινδύνους του sexting, του online grooming, της οικογενειακής βίας και του αναγκαστικού γάμου.

Αύριο μια πρωτοβουλία που υπογράφουν περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι, οι οποίοι αντιτίθενται στο νέο πρόγραμμα σπουδών, θα συζητηθεί στο Βρετανικό κοινοβούλιο.

Οι εκστρατείες υποστηρίζουν ότι τα μαθήματα είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία των παιδιών από την έκρηξη σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών στο διαδίκτυο.

Επίσης θρησκευτικές ομάδες που δεν θέλουν τα παιδιά τους να διδάσκονται σχετικά με θέματα LGBT επιμένουν ότι η διδασκαλία των παιδιών σχετικά με τις σεξουαλικές σχέσεις θα πρέπει να αφεθεί στους γονείς και όχι στους δασκάλους.

Σχετικά άρθρα