Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προς αναβολή οδεύει το Brexit – Πότε ορίστηκε η κρίσιμη ψηφοφορία

Προς αναβολή οδεύει το Brexit – Πότε ορίστηκε η κρίσιμη ψηφοφορία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο, Τερέζα Μέι,

Προς παράταση της ημερομηνίας εξόδου από την ΕΕ φαίνεται ότι οδεύει η Βρετανία, καθώς την Τρίτη η Τερέζα Μέι αναγκάστηκε υπό την απειλή παραίτησης βουλευτών, να ορίσει για την 14η Μαρτίου ψηφοφορία για την παράταση του άρθρου 50.

Η Μέι δεσμεύτηκε σε τρεις ξεχωριστές ψηφοφορίες: η πρώτη κρίσιμη ψηφοφορία για την συμφωνία αποχώρησης, μέχρι τις 12 Μαρτίου, η δεύτερη ψηφοφορία στις 13 Μαρτίου -σε περίπτωση που η συμφωνία αποχώρησης δεν εγκριθεί από την Βουλή- στην οποία θα ζητά από τους βουλευτές να εγκρίνουν ή όχι την αποχώρηση χωρίς συμφωνία και η τρίτη ψηφοφορία στις 14 Μαρτίου- εάν οι βουλευτές απορρίψουν την αποχώρηση χωρίς συμφωνία- για το κατά πόσο το κοινοβούλιο επιθυμεί μία σύντομη και περιορισμένης χρονικής διάρκειας παράταση του άρθρου 50.

Η πρωθυπουργός δεν επιθυμεί την παράταση του άρθρου 50, καθώς κάτι τέτοιο θα οδηγήσει τη χώρα σε ακόμη πιο επικίνδυνα όρια. Αναρωτήθηκε τι είδους μηνύματα θα στείλει η Βουλή προς τους ψηφοφόρους, εάν θα πρέπει η Βρετανία να λάβει μέρος στις ευρωεκλογές, στην περίπτωση που υπάρξει παράταση του άρθρου και μετά τον Ιούνιο.

Πρόθεση της ΕΕ να διευκολύνει το Λονδίνο σε περίπτωση δεύτερου δημοψηφίσματος

Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα μπορούσε να βοηθήσει την Βρετανία να οργανώσει δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit επιτρέποντάς της να διορίσει μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για περιορισμένο χρόνο, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Ασελμπορν.

Πιθανή διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος θα οδηγήσει σε καθυστέρηση έξι ή περισσότερων μηνών την διαδικασία του Brexit, εξήγησε ο Ασελμπορν στο πρακτορείο Reuters, και οι ευρωεκλογές του Μαΐου αποτελούν πρόβλημα, αλλά δεν χρειάζεται να αποτελέσουν πρόσκομμα.

Σχετικά άρθρα