Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαδούρο: Οι ΗΠΑ κατασκευάζουν μία κρίση γιατί θέλουν πόλεμο στη Λατινική Αμερική

Μαδούρο: Οι ΗΠΑ κατασκευάζουν μία κρίση γιατί θέλουν πόλεμο στη Λατινική Αμερική
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βενεζουέλα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Λατινική Αμερική, Νίκολας Μαδούρο, Χουάν Γκουάιντο,

Νέα πυρά κατά της Ουάσιγκτον, την οποία κατηγόρησε ότι «κατασκευάζει» την κρίση στη χώρα του για να αρχίσει πόλεμο στη Λατινική Αμερική, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

«Προσπαθούν να κατασκευάσουν μια κρίση για να δικαιολογήσουν την πολιτική κλιμάκωση και μια στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα, έναν πόλεμο στη Νότια Αμερική», είπε ο σοσιαλιστής ηγέτης.

Ερωτηθείς για τη σύνοδο της Ομάδας της Λίμας που συγκλήθηκε τη Δευτέρα στην Μπογοτά, και στην οποία μεταξύ άλλων ήταν παρόντες ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουάιντο, ο οποίος έχει αυτοανακηρυχθεί μεταβατικός πρόεδρος της χώρας από τον περασμένο μήνα, ο Μαδούρο έκανε λόγο για μια πρωτοβουλία που αποτελεί «μέρος της πολιτικής αυτής» και έχει σκοπό τη δημιουργία «μιας παράλληλης κυβέρνησης στη Βενεζουέλα».

Η Ομάδα της Λίμας, στην οποία συμμετέχουν κράτη που διάκεινται κατά της κυβέρνησης υπό τον Νικολάς Μαδούρο, τάχθηκε υπέρ μίας δημοκρατικής μεταβίβασης της εξουσίας στη Βενεζουέλα, κατήγγειλε τη «σοβαρή ανθρωπιστική κρίση», αλλά απέκλεισε την ανάληψη στρατιωτικής δράσης.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, που υποστηρίζει απόλυτα τον Γκουάιντο, λέει πως εξετάζει και αυτό το ενδεχόμενο.

Σχετικά άρθρα