Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αποζημίωση μαμούθ σε Αμερικανό που έμεινε 38 χρόνια στη φυλακή… κατά λάθος

Αποζημίωση μαμούθ σε Αμερικανό που έμεινε 38 χρόνια στη φυλακή… κατά λάθος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δολοφονίες, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Καλιφόρνια, Φυλακές,

Αποζημίωση 21 εκατομμύρια δολάρια δόθηκε σε έναν άνδρα στην Καλιφόρνια που καταδικάστηκε άδικα για τον φόνο της πρώην συζύγου του και του γιου της και έμεινε στη φυλακή 38 χρόνια!

Ο Κρεγκ Κόλεϊ καταδικάστηκε το 1978 και όλα αυτά τα χρόνια επέμενε στην αθωότητά του. Ο 71χρονος αφέθηκε ελεύθερος τον Νοέμβριο του 2017, μετά από δείγμα DNA που τον αθώωσε.

Η αποζημίωση, όπως αναφέρει το bbc, θα δοθεί από την πόλη του Σίμι Βάλεϊ, ως μέρος εξωδικαστικής συμφωνίας. «Παρά το γεγονός ότι κανένα ποσό δεν μπορεί να επανορθώσει για ό,τι συνέβη στον κ. Κόλεϊ, το να ρυθμίσουμε αυτή την υπόθεση είναι το σωστό για τον ίδιο και την κοινότητά μας» δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Έρικ Λεβίτ. «Το χρηματικό κόστος της δίκης θα ήταν αστρονομικό και θα ήταν ανεύθυνο να προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση», τόνισε.

«Πρότυπο κρατουμένου»

Ο Κόλεϊ καταδικάστηκε για τον φόνο της 24χρονης Ρόντα Βιχτ και του 4χρονου γιου της, Ντόναλντ, που βρέθηκαν στο διαμέρισμα τους νεκροί.

Η αστυνομία υποψιάστηκε αρχικά τον Κόλεϊ, όταν ένας γείτονας είπε ότι τον είδε στο διαμέρισμα και άκουσε καυγά. Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή.

Μια σειρά από ανακολουθίες στη διαδικασία της δίωξης του 71χρονου που παρατηρήθηκαν αργότερα, οδήγησαν τον κυβερνήτης της πόλης, Τζέρι Μπράουν, να αποδώσει δικαιοσύνη σχεδόν 4 δεκαετίες αργότερα, αποκαλώντας τον μάλιστα «πρότυπο κρατουμένου». «Η υπομονή με την οποία ο Κόλεϊ αντιμετώπισε τη μακρά και άδικη φυλάκισή του είναι απίστευτη», τόνισε ο Μπράουν.

Σχετικά άρθρα