Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σάλος σε σχολείο της Γερμανίας: 15χρονοι πίνουν μπύρα την ώρα που κάνουν μάθημα

Σάλος σε σχολείο της Γερμανίας: 15χρονοι πίνουν μπύρα την ώρα που κάνουν μάθημα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Μαθητές, Μπύρα,

Σ΄ένα σχολείο της Γερμανίας, 15χρονοι μαθητές καταναλώνουν αλκοόλ υπό την επιτήρηση των καθηγητών τους, στο πλαίσιο ενός μαθήματος για την πρόληψη του εθισμού στο οινόπνευμα.

Στους γονείς 90 μαθητών στο Τέμπλιν, μίας μικρής πόλης του Βραδεμβούργου, εστάλησαν ήδη υπεύθυνες δηλώσεις με την διεύθυνση του σχολείου να τους ζητά να συναινέσουν στη συμμετοχή των παιδιών τους στην κατανάλωση αλκοόλ υπό την επιτήρηση των καθηγητών τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Bild», μαθητές της Τρίτης Γυμνασίου καλούνται να λάβουν μέρος σε μάθημα για την πρόληψη στον εθισμό του αλκοόλ!

Οι έφηβοι μπορούν να καταναλώσουν μέχρι 0,8 λίτρα κρασιού (ή 1,3 λίτρα μπίρας), υπό την εποπτεία των καθηγητών τους.

Το μάθημα, υπό τον τίτλο:«Καλύτερα έξυπνοι παρά μεθυσμένοι» βοηθά στην πρόληψη του εθισμού στο αλκοόλ, όπως επισημαίνουν οι αρχές της τοπικής κυβέρνησης του Βραδεμβούργου που χρηματοδοτεί το πρόγραμμα. Οι γονείς όμως είναι αντίθετοι με το αμφιλεγόμενο μάθημα.

«Είναι ποτέ δυνατόν;», διερωτάται η μητέρα Claudia G. σε συνέντευξή της στην τοπική εφημερίδα του Βραδεμβούργου «Nordkurier».

«Πρέπει να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας για τις επιπτώσεις που έχουν στην υγεία τους το οινόπνευμα και τα ναρκωτικά.

»Τώρα όμως τους προσφέρεται αλκοόλ από τους ίδιους τους καθηγητές τους!, προσθέτει.

«Τα παιδιά δεν είναι πειραματόζωα», επισημαίνει από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του γερμανικού Ταμείου Υγείας «DAK», Ρίντιγκερ Σαρφ.

Σχετικά άρθρα