Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μυρίζει «μπαρούτι»: Ο Γκουάιντο πηγαίνει στα σύνορα για να παραλάβει την ανθρωπιστική βοήθεια

Μυρίζει «μπαρούτι»: Ο Γκουάιντο πηγαίνει στα σύνορα για να παραλάβει την ανθρωπιστική βοήθεια

Για τα σύνορα της Βενεζουέλας με την Κολομβία, θα αναχωρήσει σήμερα Πέμπτη, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης και αυτοανακηρυγμένος πρόεδρος της χώρας Χουάν Γκουάιντο, ο οποίος σκοπεύει να παραλάβει την ανθρωπιστική βοήθεια που έχουν στείλει οι ΗΠΑ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του 35χρονου αυτοανακηρυγμένου προέδρου, βουλευτές της Εθνοσυνέλευσης, στην οποία κυριαρχούν οι αντίπαλοι του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, «θα συνοδεύσουν τον πρόεδρο Χουάν Γκουάιντο στην αυτοκινητοπομπή».

Η 23η Φεβρουαρίου είναι η ημερομηνία που έχει ορίσει ο Γκουάιντο ως μέρα εισόδου στη χώρα της βοήθειας που ζήτησε ο ίδιος από ξένες χώρες.

Δεκάδες τόνοι τροφίμων και φαρμάκων που έστειλαν οι ΗΠΑ έχουν αποθηκευθεί στην πόλη Κουκουτά της Κολομβίας, κοντά στη συνοριακή γέφυρα Τιενδίτας, την οποία έχουν αποκλείσει στρατιώτες.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο εναντιώνεται στην είσοδο της βοήθειας στη χώρα του, ενώ χαρακτηρίζει την επιχείρηση ως το προοίμιο μίας αμερικανικής στρατιωτικής επέμβασης.

Ο στρατός της Βενεζουέλας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι τέθηκε «σε συναγερμό» για να αποτρέψει οποιαδήποτε παραβίαση των συνόρων της Βενεζουέλας και την είσοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας, που έχει προσωρινά αποθηκευτεί σε παραμεθόριες περιοχές.

Την Τετάρτη η κυβέρνηση επέβαλε απαγόρευση σε όλα τα πλοία να αποπλεύσουν από τα λιμάνια της χώρας.

Λίγο νωρίτερα η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι έκλεισε τα θαλάσσια σύνορα με τις Ολλανδικές Αντίλλες, στην Καραϊβική, εν όψει των σχεδίων της αντιπολίτευσης να μεταφέρει την ανθρωπιστική βοήθεια από τα νησιά αυτά.

Σχετικά άρθρα