Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Δημοκρατικοί ξεκίνησαν έρευνα στη Βουλή για τη μεταφορά πυρηνικής τεχνολογίας στη Σαουδική Αραβία

Οι Δημοκρατικοί ξεκίνησαν έρευνα στη Βουλή για τη μεταφορά πυρηνικής τεχνολογίας στη Σαουδική Αραβία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Αντιπροσώπων (ΗΠΑ), Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, Ντόναλντ Τραμπ, Πυρηνικά Όπλα, Πυρηνική Ενέργεια, Σαουδική Αραβία,

Έρευνα για τα σχέδια του Λευκού Οίκου να μεταφέρει άρον άρον ευαίσθητη τεχνολογία πυρηνικής ενέργειας στη Σαουδική Αραβία ξεκίνησε η Επιτροπή Επιτροπείας της Βουλής των Αντιπροσώπων, την οποία ελέγχουν πλέον οι Δημοκρατικοί.

Σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στην Επιτροπή της Βουλής, η αμερικανική κυβέρνηση σχεδιάζει την κατασκευή πυρηνικών αντιδραστήρων στο βασίλειο, προωθώντας με αυτόν τον τρόπο τη γρήγορη αναπαραγωγή του πυρηνικού οπλοστασίου και αποσταθεροποιώντας κατ’ επέκταση τη Μέση Ανατολή.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε στις 12 Φεβρουαρίου συναντήσεις στον Λευκό Οίκο με παραγωγούς πυρηνικής ενέργειας, με αντικείμενο συζήτησης την κατασκευή εργοστασίων σε χώρες της Μέσης Ανατολής, μεταξύ των οποίων και η Σαουδική Αραβία.

Εντός του μηνός επίσης, ο γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ, ο Τζάρεντ Κούσνερ, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στη Μέση Ανατολή στο πλαίσιο των συζητήσεων για το οικονομικό κομμάτι του ειρηνευτικού σχεδίου της αμερικανικής κυβέρνησης.

Η επίσημη εκδοχή της Σαουδικής Αραβίας είναι ότι επιθυμεί την ανάπτυξη πυρηνική ενέργεια, προκειμένου να διαφοροποιήσει τις ενεργειακές της πηγές και να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των αυξανόμενων ενεργειακών αναγκών.

Εκφράζονται ωστόσο φόβοι για έναν δυνάμει επικίνδυνο αγώνα εξοπλισμών στην περιοχή, δεδομένης της δραστηριότητας του αντίπαλου Ιράν.

Άμεση μάλιστα ήταν η αντίδραση της Τεχεράνης, η οποία διά του Ιρανού υπουργού Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ δήλωσε ότι η πρόθεση των ΗΠΑ να πουλήσουν πυρηνική τεχνολογία στη Σαουδική Αραβία αποδεικνύει την υποκρισία της Ουάσιγκτον.

«Πρώτα ένας διαμελισμένος δημοσιογράφος. Τώρα η παράνομη πώληση πυρηνικής τεχνολογίας στη Σαουδική Αραβία αποκαλύπτουν το εύρος της αμερικανικής υποκρισίας», ανέφερε ο Ζαρίφ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Σχετικά άρθρα