Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σάλος με Αμερικανό εκδότη που κάλεσε την… Κου Κλουξ Κλαν να «λιντσάρει τους Δημοκρατικούς»

Σάλος με Αμερικανό εκδότη που κάλεσε την… Κου Κλουξ Κλαν να «λιντσάρει τους Δημοκρατικούς»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλαμπάμα, Δημοσιογράφοι, Εφημερίδες, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κου Κλουξ Κλαν, Ρατσισμός,

Έντονες πιέσεις να παραιτηθεί δέχεται από αξιωματούχους της Αλαμπάμα και δημοσιογραφικούς οργανισμούς ο εκδότης εφημερίδας στις ΗΠΑ, ο οποίος λίγο – πολύ κάλεσε μέσω του κεντρικού άρθρου την… Κου Κλουξ Κλαν να λιντσάρει τους Δημοκρατικούς στην Ουάσιγκτον.

Η θύελλα αντιδράσεων ξεσηκώθηκε αφότου το συγκεκριμένο άρθρο, το οποίο είχε δημοσιευτεί την περασμένη εβδομάδα στην εφημερίδα «The Democrat-Reporter», του Λίντεν, μίας μικρής πόλης στη δυτική Αλαμπάμα, με περίπου 2.000 κατοίκους, δημοσιεύτηκε στο Twitter από έναν νεαρό φοιτητή δημοσιογραφίας.

«Ήρθε η ώρα η Κου Κλουξ Κλαν να βγει ξανά από τη νύχτα», ήταν ο τίτλος του ανυπόγραφου άρθρου, το οποίο εξέφραζε μίσος κυρίως για τους Δημοκρατικούς, τους οποίους κατηγορούσε ότι «συνωμοτούν για να αυξήσουν τους φόρους στην Αλαμπάμα».

Ο 79χρονος εκδότης, ονόματι Γκούντλοου Σάτον παραδέχτηκε τη Δευτέρα ότι ήταν ο συντάκτης του άρθρου, επιμένοντας ότι «εάν μπορούσαμε να φέρουμε την ΚΚΚ να καθαρίσει την Ουάσιγκτον, όλοι θα ήμασταν καλύτερα».

«Θα βγάλουμε τα σκοινιά, θα τα περάσουμε από ένα μεγάλο κλαδί και θα τους κρεμάσουμε όλους.

»Δεν ζητώ το λιντσάρισμα των Αμερικανών. Μιλάμε για σοσιαλιστές- κομμουνιστές», τόνισε προσθέτοντας ότι η ΚΚΚ δεν υπήρξε βίαιη.

«Σκότωσαν μόνο λίγους ανθρώπους», δήλωσε στη «Montgomery Advertiser».

Σχετικά άρθρα