Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

O Xριστοδουλίδης πάει Μόσχα για να δει τον Λαβρόφ – Τι θα συζητήσουν

O Xριστοδουλίδης πάει Μόσχα για να δει τον Λαβρόφ – Τι θα συζητήσουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Μόσχα, Νίκος Χριστοδουλίδης, Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ, Υπουργείο Εξωτερικών,

Τη Μόσχα αναμένεται να επισκεφθεί στις 22 Φεβρουαρίου ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, όπου θα έχει συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογο του Σεργκέι Λαβρόφ.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών των δυο υπουργών θα βρεθούν το Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις, οι σχέσεις Ε.Ε. – Ρωσίας και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Χριστοδουλίδη στο ΚΥΠΕ, στις συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογο του θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ανασκόπηση των διμερών σχέσεων Κύπρου – Ρωσίας σε ένα ευρύ πεδίο θεμάτων και θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων γι’ αυτά.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο ΥΠΕΞ της Κύπρου, θα συζητήσουν τις Ευρω-ρωσικές σχέσεις, την παρούσα κατάσταση, τις προοπτικές και τις προκλήσεις που υπάρχουν σ αυτό το θέμα καθώς και ο τρόπος που θα πρέπει να γίνει η προσέγγιση του θέματος.

Επίσης θα συζητηθούν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, με έμφαση στις προκλήσεις στην περιοχή και την διαμόρφωση της κατάστασης.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα ενημερώσει τον Σεργκέι Λαβρόφ για το Κυπριακό, την προσπάθεια επανέναρξης των συνομιλιών καθώς και το θέμα της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο (ΟΥΝΙΦΙΚΥΠ).

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Μόσχα, οι συνομιλίες θα ξεκινήσουν το πρωί της Παρασκευής με κατ’ ιδίαν συνάντηση Χριστοδουλίδη – Λαβρόφ, θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες, ενώ με την ολοκλήρωση τους θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη τύπου προς τα ΜΜΕ.

Στη συνέχεια οι δυο αποστολές θα παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας.

Σχετικά άρθρα