Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρήκαν οι Αμερικανοί 40 τόνους χρυσό του Ισλαμικού Κράτους; – Τι μεταδίδει το SANA

Βρήκαν οι Αμερικανοί 40 τόνους χρυσό του Ισλαμικού Κράτους; – Τι μεταδίδει το SANA
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Χρυσός,

Το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, μετέδωσε, επικαλούμενο τοπικές πηγές, ότι αμερικανικά ελικόπτερα μετέφεραν κιβώτια με χρυσό από τα λάφυρα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Ο χρυσός αυτός μεταφέρθηκε, σύμφωνα με το SANA, από την περιοχή Ντασίσα της επαρχίας Χασάκα.

Οι πηγές που επικαλείται το SANA ανέφεραν ότι τα κιβώτια περιείχαν ράβδους χρυσού που το Ισλαμικό Κράτος είχε αποθηκεύσει ανατολικά της πόλης Αλ Σαντάντι.

Η πληροφορία αυτή συνδυάζεται με παλαιότερες αναφορές για 40 τόνους χρυσού σε ράβδους που το Ισλαμικό Κράτος συγκέντρωσε από τη Μοσούλη του Ιράκ και διάφορες περιοχές της Συρίας στη Ντασίσα.

Οι Αμερικανοί, συνεχίζει το SANA, οδηγήθηκαν στον κρυμμένο χρυσό από τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που παραδόθηκαν.

Οι πληροφορίες αυτές δεν επαληθεύονται από καμία ανεξάρτητη πηγή, ενώ το ίδιο το πρακτορείο SANA δεν προσκομίζει καμία απόδειξη των ισχυρισμών του.

Οι θεωρίες συνωμοσίας και οι κρυμμένοι θησαυροί είναι αγαπημένη θεματολογία στα τυραννικά καθεστώτα, που μεταδίδονται κυρίως για λόγους προπαγάνδας.

Σχετικά άρθρα