Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρετανία: Επτά βουλευτές των Εργατικών υπέβαλαν παραιτήσεις στον Κόρμπιν

Βρετανία: Επτά βουλευτές των Εργατικών υπέβαλαν παραιτήσεις στον Κόρμπιν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Εργατικό Κόμμα, Ηνωμένο Βασίλειο, Τζέρεμι Κόρμπιν,

Επτά βουλευτές του Εργατικού Κόμματος υπέβαλαν σήμερα Δευτέρα την παραίτησή τους στον Τζέρεμι Κόρμπιν εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την έντονη δυσαρέσκειά τους στις αποτυχίες της ηγεσίας τους να χειριστεί τόσο το Brexit όσο και τα αντισημιτικά περιστατικά, αλλά και την «κουλτούρα εκφοβισμού» εντός του κόμματος, τα οποία δεν τους άφησαν, όπως υποστηρίζουν, άλλη επιλογή.

Οι υπουργοί που παραιτήθηκαν, οι οποίοι αυτοαποκαλούνται «η ανεξάρτητη ομάδα», είναι οι Τσούκα Ουμούνα, Μάικ Γκέιπς, Λουτσιάνα Μπέργκερ, Αν Κόφειϊ, Κρις Λέσλι, Γκάβιν Σούκερ, Αντζελα Σμιθ. Ο Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε «απογοητευμένος».

Οι βουλευτές, όπως οι ίδιοι δήλωσαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, δεν σχηματίζουν – για την ώρα τουλάχιστον – νέο κόμμα, αλλά θα παραμείνουν στο κοινοβούλιο ως ανεξάρτητη ομάδα.

«Κάναμε όμως το πρώτο βήμα», τόνισε ο Τσούκα Ουμούνα καλώντας και άλλους βουλευτές του Εργατικού Κόμματος – ακόμη και άλλων κομμάτων – να συμμετέχουν στην προσπάθειά τους «να χτίσουν μία νέα πολιτική».

Τα σημερινά κόμματα είναι μέρος του προβλήματος, όχι η λύση, δήλωσε ο Ουμούνα. Το Ηνωμένο Βασίλειο χρειάζεται ένα πολιτικό κόμμα που να ανταποκρίνεται στο «εδώ και τώρα».

«Δεν μπαίνεις σε ένα πολιτικό κόμμα για να πολεμήσεις τους ανθρώπους που βρίσκονται στις τάξεις του», είπε προσθέτοντας ότι η νέα πολιτική ομάδα θα έχει την πρώτη επίσημη συνεδρίασή της τις προσεχείς ημέρες: «Η πολιτική είναι καταρρακωμένη. Δεν είναι ανάγκη να είναι έτσι. Ας το αλλάξουμε».

Το πολύ πιθανό ενδεχόμενο των παραιτήσεων, ακόμη και της διάσπασης του κόμματος, μετέδιδαν από νωρίς βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Αν και δημόσιος επικριτής του Κόρμπιν και της πολιτικής του, ο βουλευτής Στίβεν Κίνοκ απηύθυνε σήμερα έκκληση τους συγκεκριμένους βουλευτές «να μείνουν και να πολεμήσουν».

Ο σκιώδης υπουργός Οικονομικών Τζον ΜακΝτόνελ από την πλευρά του υπογράμμισε την Κυριακή ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να αποχωρήσει κανείς από το κόμμα, επιμένοντας ότι το κόμμα παραμένει ενωμένο και απορρίπτοντας τα περί αντισημιτικών θέσεων που κλονίζουν τους Εργατικούς.

Σχετικά άρθρα