Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μάικ Πενς: «Καλούμε τους Ευρωπαίους να συνταχθούν μαζί μας απέναντι στο Ιράν»

Μάικ Πενς: «Καλούμε τους Ευρωπαίους να συνταχθούν μαζί μας απέναντι στο Ιράν»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Μάικ Πενς,

Από το βήμα της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς κατηγόρησε το Ιράν ότι αποτελεί τον παγκόσμιο σπόνσορα της τρομοκρατίας και κάλεσε τις ευρωπαϊκές χώρες να συνταχθούν στο πλευρό των Ηνωμένων Πολιτειών απέναντι στο ισλαμικό καθεστώς της Τεχεράνης.

Κάλεσε επίσης τις ευρωπαϊκές δυνάμεις να μην υπονομεύσουν τις κυρώσεις που επέβαλλαν οι ΗΠΑ στο Ιράν.

«Ήρθε η ώρα για τους Ευρωπαίους εταίρους μας να αποσυρθούν από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν και να συνταχθούν μαζί μας καθώς ασκούμε την απαραίτητη οικονομική και διπλωματική πίεση για να δώσουμε στον ιρανικό λαό, στην περιοχή και σε ολόκληρο τον κόσμο ειρήνη, ασφάλεια και την ελευθερία που αξίζουν», είπε.

«Ήρθε η ώρα για τους Ευρωπαίους εταίρους μας να σταθούν μαζί μας και με τον ιρανικό λαό, τους συμμάχους και τους φίλους μας στην περιοχή», υπογράμμισε.

«Το Ιράν υποστήριξε εντολοδόχους τρομοκράτες και παραστρατιωτικούς, τη Χεζμπολάχ και τη Χαμάς, εξήγαγε πυραύλους, αναμίχθηκε σε πολέμους στη Συρία και στην Υεμένη, συνωμότησε σε επιθέσεις σε ευρωπαϊκό έδαφος», συνέχισε ο Πενς.

«Πριν δύο χρόνια, ο πρόεδρος Τραμπ πραγματοποίησε το πρώτο υπερατλαντικό ταξίδι του στη Σαουδική Αραβία, όπου συγκλήθηκε μια ιστορική μάζωξη ηγετών από 50 κράτη της περιοχής στην Αραβική Ισλαμική Αμερικανική Σύνοδο Κορυφής», είπε.

«Όπως ο πρόεδρος Τραμπ ανέφερε τότε, και παραθέτω τα λόγια του, «ο γενέθλιος τόπος του πολιτισμού αναμένει να αρχίσει μια νέα αναγέννηση». Προκάλεσε τις χώρες που συγκεντρώθηκαν εκεί να συνεργαστούν, όπως είπε, για να συναντήσουν τη μεγάλη ιστορική δοκιμασία να υποτάξουν τον εξτρεμισμό και να νικήσουν τις δυνάμεις της τρομοκρατίας», είπε.

«Αυτή την εβδομάδα ήταν προνόμιό μας να ταξιδέψουμε στην Πολωνία και να συναντηθούμε με πολλούς από εκείνους τους ηγέτες που βρέθηκαν μαζί για ένα σπουδαίο σκοπό.

»Συγκεντρωθήκαμε να συζητήσουμε την κοινή μας δέσμευση να αντιμετωπίσουμε το Ιράν και να κάνουμε τη Μέση Ανατολή ασφαλή για την ειρήνη, την ευημερία και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», είπε.

Σχετικά άρθρα