Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα Σκόπια ενημέρωσαν επίσημα τις Βρυξέλλες ότι άλλαξαν το όνομα σε Βόρεια Μακεδονία

Τα Σκόπια ενημέρωσαν επίσημα τις Βρυξέλλες ότι άλλαξαν το όνομα σε Βόρεια Μακεδονία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Βόρεια Μακεδονία, Γιοχάνες Χαν, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Σκόπια, Φεντερίκα Μογκερίνι,

Τη νέα ονομασία της κοινοποίησε επίσημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, μετά την έναρξη ισχύος της Συμφωνίας των Πρεσπών, όπως ανακοίνωσαν την Παρασκευή η ύπατη εκπρόσωπος και αντιπρόεδρος της Κομισιόν Φεντερίκα Μογκερίνι και ο επίτροπος διεύρυνσης της Ε.Ε. Γιοχάνες Χαν.

Σε κοινή τους δήλωση, η κ. Μογκερίνι και ο κ. Χαν χαιρετίζουν «θερμά αυτό το ιστορικό βήμα», τονίζοντας πως «αποτελεί παράδειγμα συμφιλίωσης για την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων και πέραν αυτής».

«Συγχαίρουμε την Ελληνική Δημοκρατία και τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας για το μείζον αυτό επίτευγμα το οποίο ανοίγει νέο κεφάλαιο στο κοινό μας μέλλον ως Ε.Ε.», συμπληρώνουν η κ. Μογκερίνι και ο κ. Χαν.

Την Πέμπτη, η γειτονική χώρα ενημέρωσε τον ΟΗΕ και διεθνείς οργανισμούς πως έχει τεθεί σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών.

Στο μεταξύ, οι αστυνομικές Αρχές της Βόρειας Μακεδονίας άρχισαν να σφραγίζουν, στις συνοριακές διόδους της χώρας, με το νέο όνομα του κράτους τα διαβατήρια των πολιτών κατά την είσοδο ή έξοδό τους από την επικράτεια.

Σχετικά άρθρα