Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

200 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας από αμερικανικά αεροσκάφη στη Βενεζουέλα

200 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας από αμερικανικά αεροσκάφη στη Βενεζουέλα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βενεζουέλα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ),

Αμερικανικά μεταγωγικά αεροσκάφη αναμένεται να μεταφέρουν περισσότερους από 200 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στα σύνορα της Βενεζουέλας με την Κολομβία, πιθανότατα το Σάββατο, σύμφωνα με αξιωματούχο τον οποίο επικαλείται το Reuters.

Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας γίνεται σε συντονισμό με την αντιπολίτευση, όμως δεν θα προωθηθεί δια της βίας στη χώρα.

Τα είδη πρώτης ανάγκης που έχουν σταλεί ήδη από τις ΗΠΑ και την Κολομβία παραμένουν αποθηκευμένα στη μεθοριακή πόλη Κουκούτα.

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως 25 χώρες δεσμεύτηκαν να προσφέρουν βοήθεια 100 εκατ. δολαρίων στη Βενεζουέλα, έπειτα από Σύνοδο του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών στην Ουάσιγκτον, σε μία προσπάθεια να καλυφθεί μέρος των τεράστιων ελλείψεων σε τρόφιμα και φάρμακα.

Την ίδια ώρα, από τα γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα, προειδοποιούσε ότι ένας άλλος συνασπισμός κρατών είναι έτοιμος να πολεμήσει αυτό που ονόμασε παράνομη προσπάθεια – υπό τις ΗΠΑ – να ανατραπεί η κυβέρνησή του και κατηγόρησε για μία ακόμη φορά την Ουάσιγκτον ότι χρησιμοποιεί τις κυρώσεις και την ανθρωπιστική βοήθεια σαν πολιτικό όπλο εναντίον των Βενεζουελάνων.

Συνολικά 50 χώρες απαρτίζουν την ομάδα που στηρίζει το καθεστώς του Νικολάς Μαδούρο, σύμφωνα με τους «New York Times».

Άλλες τόσες, περιλαμβανομένης της αμερικανικής κυβέρνησης, είναι εκείνες οι οποίες έχουν αναγνωρίσει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουάιντο ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας και πιέζουν τον Μαδούρο να προκηρύξει νέες προεδρικές εκλογές.

Σχετικά άρθρα