Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρετανοί και Γάλλοι μαθητές βγαίνουν στους δρόμους – Τι ζητούν

Βρετανοί και Γάλλοι μαθητές βγαίνουν στους δρόμους – Τι ζητούν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αποχή, Βρετανία, Γαλλία, Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Ηνωμένο Βασίλειο, Κλιματική Αλλαγή, Μαθητές, Συλλαλητήρια, Σχολεία,

Σε «απεργία» κατεβαίνουν σήμερα Παρασκευή οι μαθητές στη Βρετανία και τη Γαλλία, για να απαιτήσουν άμεση δράση στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Αψηφώντας τις όποιες συνέπειες μπορεί να έχει η αποχή από τα μαθητικά τους καθήκοντα, οι Βρετανοί και Γάλλοι έφηβοι ακολουθούν το παράδειγμα των συνομηλίκων τους στη Σουηδία, την Αυστραλία, το Βέλγιο και την Ολλανδία, που έχουν οργανώσει αντίστοιχες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Αποφασισμένοι να δώσουν αυτοί ένα «μάθημα» στις κυβερνήσεις τους για την προστασία του περιβάλλοντος, οι Βρετανοί μαθητές κατεβαίνουν στους δρόμους με το σύνθημα YouthStrike4Climate, αξιώνοντας από την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την οικολογική κρίση ως εκπαιδευτική προτεραιότητα.

Οι Γάλλοι μαθητές από την πλευρά τους ζητούν μετ’ επιτάσεως ετήσια μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 4%, προκειμένου η χώρα να ευθυγραμμιστεί με τους όρους της Συνθήκης του Παρισιού για το Κλίμα.

Στη Γαλλία μάλιστα, σε περίπτωση που οι αρμόδιες αρχές δεν ανταποκριθούν στο αίτημά τους, οι μαθητές δίνουν ραντεβού για την επόμενη Παρασκευή και για όσο χρειαστεί έως ότου ληφθεί άμεση δράση.

«Ενώπιον της καταστροφής αυτό το μάθημα αφορά το μέλλον μας. Συνεπώς, δεν υπάρχει περιθώριο αποτυχίας» διαμηνύουν.

Σχετικά άρθρα