Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιος είναι ο τρίτος ύποπτος που εμπλέκεται στην απόπειρα δολοφονίας του Σκριπάλ

Ποιος είναι ο τρίτος ύποπτος που εμπλέκεται στην απόπειρα δολοφονίας του Σκριπάλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κατασκοπεία, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Πράκτορες, Ρωσία, Σεργκέι Σκριπάλ,

Γνωστό έγινε το όνομα ενός άνδρα που θεωρείται ο τρίτους ύποπτος που εμπλέκεται στην απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια.

Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα Bellingcat ο ύποπτος για την υπόθεση Σκριπάλ είναι υψηλόβαθμος αξιωματούχος της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών της Ρωσίας γνωστής ως GRU.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει η ερευνητική ομάδα, ο αξιωματούχος της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών της Ρωσίας γνωστής ως GRU λέγεται Ντενίς Βιτσισλάβοβιτς Σεργκέγιεφ και γεννήθηκε το 1973 στην πόλη Ουσαράλ του Καζαχστάν

Ο ύποπτος για την υπόθεση Σκριπάλ υπηρέτησε στον στρατό στο Νοβοροσίσκ ενώ την περίοδο 2000-2002 ο Σεργκέγιεφ, γράφει η Bellingcat, μεταφέρθηκε στην Μόσχα όπου άρχισε να φοιτά στην Στρατιωτική Διπλωματική Ακαδημία, η οποία ετοιμάζει κυρίως στελέχη για τις στρατιωτικές υπηρεσίες κατασκοπείας.

Χωρίς να έχουν αποδεικτικά στοιχεία για τον βαθμό του, οι ερευνητές της Bellingcat υποθέτουν ότι έχει τον βαθμό του συνταγματάρχη ή του αντισυνταγματάρχη.

Ενώ γράφουν ότι είναι παντρεμένος και έχει μια μεγάλη κόρη.

Σχετικά άρθρα