Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΗΠΑ: Δεν δίνουμε στον Ερντογάν τα F-35 αν πάρει από τη Ρωσία τους S-400

ΗΠΑ: Δεν δίνουμε στον Ερντογάν τα F-35 αν πάρει από τη Ρωσία τους S-400
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας περιλαμβάνει το νομοσχέδιο προϋπολογισμού των ΗΠΑ για το 2019, για την περίπτωση που ο Ερντογάν αποφασίσει να ολοκληρώσει κανονικά τη διαδικασία παραλαβής του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται τροπολογία που ζητεί από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Άμυνας να συντάξουν νέα έκθεση, στην οποία θα γίνεται η περιγραφή τους είδους των αμερικανικών κυρώσεων.

Στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι κανένας από τους διαθέσιμους πόρους δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να διευκολύνει την παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών F-35 σε «έδαφος της Τουρκικής Δημοκρατίας» πριν από την σύνταξη και παράδοση της επίμαχης έκθεσης στο Κογκρέσο.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του τουρκικού κοινοβουλίου Βολκάν Μποζκίρ, δήλωσε ότι η Άγκυρα θα προχωρήσει κανονικά με την αγορά του αντιπυραυλικού συστήματος S-400 από τη Ρωσία.

Αν και μέλος του ΝΑΤΟ, η Τουρκία έχει επανειλημμένως επισημάνει ότι έχει δεσμευτεί να αγοράσει το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα παρά τις προειδοποιήσεις της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας ότι οι S-400 δεν μπορούν να ενσωματωθούν στο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας του ΝΑΤΟ.

Σχετικά άρθρα