Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδος αξιωματούχος: Οι τζιχαντιστές διαφεύγουν στην Τουρκία και από εκεί περνάνε στην Ευρώπη

Κούρδος αξιωματούχος: Οι τζιχαντιστές διαφεύγουν στην Τουρκία και από εκεί περνάνε στην Ευρώπη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος διαφεύγουν από τη Συρία στην Τουρκία και από εκεί περνάνε στην Ευρώπη, καταγγέλλει εκπρόσωπος των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Όπως δήλωσε ο Μουσταφά Μπαλί, αξιωματούχος του γραφείου Τύπου των SDF, «σύμφωνα με πληροφορίες που κατέχουμε, μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος μεταφέρονται κρυφά στην Τουρκία και από εκεί πηγαίνουν στην Ευρώπη».

Πρόσθεσε ότι δεν είναι ορθό να βλέπουμε το Ισλαμικό Κράτος μόνο ως στρατιωτική οργάνωση.

«Το Ισλαμικό Κράτος βιώνει τις τελευταίες του ημέρες στρατιωτικά (σ.σ. στη Συρία) αλλά είναι αναγκαίο να πετύχουμε μια πολιτική λύση στη Συρία ώστε το Ισλαμικό Κράτος να ηττηθεί ολοκληρωτικά».

Αναφερόμενος στο ζήτημα των αιχμαλώτων τζιχαντιστών μελών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, είπε ότι πρέπει να συγκληθεί ένα διεθνές δικαστήριο στη Ροζάβα (συριακό Κουρδιστάν) με στόχο να ασκήσει διώξεις στους μισθοφόρους του ισλαμικού κράτους και στις οικογένειές τους.

Τόνισε ότι πολλοί από τους αιχμάλωτους τζιχαντιστές είναι ξένοι υπήκοοι και έχουν σχέσεις με διάφορες χώρες.

Σχετικά άρθρα