Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Mέρκελ: Μένει ακόμη πολλή δουλειά για ένα συντεταγμένο Brexit

Mέρκελ: Μένει ακόμη πολλή δουλειά για ένα συντεταγμένο Brexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Βρετανία, Γερμανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο,

Η Άνγκελα Μέρκελ επανέλαβε και την Τετάρτη ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να πετύχει ένα συντεταγμένο Brexit, ωστόσο απέκλεισε κατηγορηματικά την επαναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας Αποχώρησης, στην οποία κατέληξε η Τερέζα Μέι με τους 27, αλλά θεωρεί απαράδεκτη η Βουλή των Κοινοτήτων.

Με λίγες μόλις εβδομάδες να απομένουν έως την επίσημη ημερομηνία εξόδου της χώρας από την κοινότητα (29η Μαρτίου), το τοπίο παραμένει θολό και η αγωνία έχει χτυπήσει κόκκινο. Όλοι όμως αναγνωρίζουν ότι το no deal δεν συμφέρει κανέναν, σε μία περίοδο μάλιστα που οι ευρωπαϊκές οικονομίες κατεβάζουν συντονισμένα ταχύτητα.

«Συμφωνούμε ότι πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να πετύχουμε ένα συντεταγμένο Brexit» δήλωσε η Άγκελα Μέρκελ σε συνέντευξη τύπου στο Λουξεμβούργο. «Θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότερη ασφάλεια και αισθανόμαστε πως μία συμφωνία είναι αναγκαία. Πρέπει όμως η συμφωνία να είναι δίκαιη και να λειτουργεί στην πράξη» σημείωσε, συμπληρώνοντας πως «μένει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει».

Ερωτηθείσα σχετικά, είπε ότι εξακολουθεί να στηρίζει την επίσημη γραμμή της κοινότητας, που είναι «όχι» στην επαναδιαπραγμάτευση. Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργο απέρριψε επίσης το ενδεχόμενο αυτό, τονίζοντας: «Δεν είναι εφικτό να καταλήξουμε σε ένα καλύτρο αποτέλεσμα από τη συμφώνία, που ήδη έχουμε».

Πρόσθεσε δε πως προτεραιότητα είναι να προστατευθεί η ακεραιότητα της ενιαίας εσωτερικής αγοράς και ελαχιστοποιηθούν οι επιτπώσεις του Brexit στους πολίτες.

Σχετικά άρθρα