Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προειδοποιεί ο Μπαρνιέ: Εξαιρετικά λίγος ο χρόνος για τους όρους αποχώρησης της Βρετανίας

Προειδοποιεί ο Μπαρνιέ: Εξαιρετικά λίγος ο χρόνος για τους όρους αποχώρησης της Βρετανίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο, Μισέλ Μπαρνιέ,

Ότι ο χρόνος που απομένει για να διευθετηθούν οι όροι της συμφωνίας αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ μέχρι τις 29 Μαρτίου είναι «εξαιρετικά λίγος» προειδοποίησε ο διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ.

«Ο χρόνος που απομένει είναι εξαιρετικά λίγος», δήλωσε ο Μπαρνιέ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λουξεμβούργο και επανέλαβε ότι η συμφωνία στην οποία έχουν καταλήξει με την Τερέζα Μέι «παραμένει ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλιστεί μια ομαλή αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου».

Ο Μπαρνιέ έκανε τις δηλώσεις αυτές μαζί με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ, ο οποίος υπογράμμισε πως η ευθύνη για την εξεύρεση μιας λύσης για το Brexit ανήκει στο Λονδίνο.

«Δεν πιέσαμε ποτέ για Brexit, δεν ζητήσαμε ποτέ Brexit», δήλωσε ο Μπετέλ.

«Η ευθύνη ήταν του Λονδίνου και εξακολουθεί να ανήκει στο Λονδίνο».

Ο Μπαρνιέ πρότεινε επίσης να κινηθεί η Μέι προς τις προτάσεις του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος για μια διαρκή τελωνειακή ένωση με την ΕΕ ώστε να αρθεί το αδιέξοδο αναφορικά με τις λεπτομέρειες του υποβόσκοντος διαζυγίου.

«Κάτι πρέπει να δώσει», είπε ο Μπαρνιέ μετά την επιλογή της πρωθυπουργού της Βρετανίας να απορρίψει νωρίτερα σήμερα την πρόταση του ηγέτη των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν για την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου σε κάποια μορφή τελωνειακής ένωσης με την ΕΕ.

Σχετικά άρθρα