Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άλλη μία Δημοκρατικός που θέλει να «αναμετρηθεί» με τον Τραμπ – Ποια είναι

Άλλη μία Δημοκρατικός που θέλει να «αναμετρηθεί» με τον Τραμπ – Ποια είναι
Διαβάστε σχετικά για ΗΠΑ, Μινεσότα, Ντόναλντ Τραμπ,

Μία ακόμη γυναίκα, η πολλοστή στην πρωτοφανή μεγάλη λίστα γυναικών Δημοκρατικών, υποψήφιων για τις προεδρικές εκλογές του 2020, ανακοίνωσε χθες Κυριακή την πρόθεσή της να σταθεί απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ.

Πρώτη γυναίκα γερουσιαστής από τη Μινεσότα, η Έιμι Κλόμπουτσαρ ανέβηκε στο βήμα εν μέσω πυκνής χιονόπτωσης χθες το απόγευμα και ζήτησε την ψήφο όλων των πολιτών που θέλουν να αναγνωριστεί η δουλειά τους.

Πρώην εισαγγελέας, η Κλόμπουτσαρ κέρδισε τις εντυπώσεις για την αντιμετώπισή της απέναντι στον Μπρετ Κάβανο, τον εκλεκτό του Ντόναλντ Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο.

Η 58χρονη, μετριοπαθής σε γενικές γραμμές, Κλόμπουτσαρ είναι η έκτη γυναίκα στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών που ανακοινώνει την υποψηφιότητά της για το 2020.

«Έως το 2020, ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να μην είναι καν πρόεδρος. Για την ακρίβεια, μπορεί να μην είναι καν ελεύθερος», δήλωσε στην πρώτη της ομιλία ενώπιον του πλήθους στη Μινεσότα, όπου γενικώς την αγαπούν, διότι θεωρείται ευχάριστη και έξυπνη.

Σε αντίθεση με άλλους Δημοκρατικούς γερουσιαστές, η Κλόμπουτσαρ διατηρεί χαμηλό προφίλ στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με την «Guardian».

«Δεν έχω κάποια πολιτική μηχανή. Δεν προέρχομαι από το χρήμα. Έχω όμως σθένος», τόνισε χθες δίνοντας το πολιτικό της στίγμα.

Αφότου εργάστηκε επί χρόνια σε ιδιωτική δικηγορική εταιρεία, η Κλόμπουτσαρ διορίστηκε επικεφαλής εισαγγελέας στη Μινεσότα, το 1998.

Οκτώ χρόνια αργότερα εκλέχτηκε στη Γερουσία για να εκπροσωπήσει τη συγκεκριμένη πολιτεία.

Σχετικά άρθρα