Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο Αφγανιστάν ο Αμερικανός υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας – Η πρώτη του αποστολή στο εξωτερικό

Στο Αφγανιστάν ο Αμερικανός υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας – Η πρώτη του αποστολή στο εξωτερικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αφγανιστάν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Ταλιμπάν, Τζιχαντιστές,

Στο Αφγανιστάν αφίχθη σήμερα Δευτέρα ο υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πάτρικ Σάναχαν, στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό αφότου ανέλαβε επικεφαλής του Πενταγώνου.

Ο Σάναχαν τόνισε πως θεωρεί σημαντικό η κυβέρνηση του Αφγανιστάν να συμμετάσχει στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν – παραμένει απούσα από αυτές μέχρι σήμερα, κατ’ απαίτηση των ισλαμιστών – στο πλαίσιο των προσπαθειών για να τερματιστεί η σύρραξη, στην οποία η αμερικανική εμπλοκή διαρκεί 17 χρόνια και πλέον.

«Είναι σημαντικό η αφγανική κυβέρνηση να συμμετάσχει στις συνομιλίες», τόνισε ο Σάναχαν στην ολιγομελή ομάδα των δημοσιογράφων που τον συνοδεύει στο ταξίδι, το οποίο δεν είχε αναγγελθεί ως την άφιξή του, για λόγους ασφαλείας.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ σημείωσε πως θέλει να ενημερωθεί από τους αξιωματικούς που βρίσκονται στο πεδίο κι ότι η Ουάσιγκτον έχει σημαντικά συμφέροντα στην περιοχή.

Ο Σάναχαν θα συναντηθεί με τους διοικητές των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, καθώς και με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της, Ασράφ Γάνι.

Ο Πάτρικ Σάναχαν αντικατέστησε τον Τζιμ Μάτις, ο οποίος παραιτήθηκε εξαιτίας των διαφωνιών του με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ως προς την ακολουθούμενη πολιτική.

Σχετικά άρθρα