Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Κομμένη» η Αλβανία από ΕΕ και ΗΠΑ εξαιτίας διαφθοράς και ναρκωτικών

«Κομμένη» η Αλβανία από ΕΕ και ΗΠΑ εξαιτίας διαφθοράς και ναρκωτικών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Αμερικανική Πρεσβεία, Βαλκάνια, Διπλωματικό Σώμα, Εμπόριο Ναρκωτικών, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Καρτέλ Ναρκωτικών, Ναρκωτικά,

Δεν μπαίνει στην ΕΕ η Αλβανία, ούτε ξεκινούν ενταξιακές διαπραγματεύσεις, όσο το οργανωμένο έγκλημα και τα καρτέλ ναρκωτικών ελέγχουν τη χώρα.

Όπως αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο, έκθεση που δημοσιεύθηκε στη Διαδικασία Διαπραγμάτευσης για τις υποψήφιες χώρες, η οποία καταγράφει την πρόοδο των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρει ότι δεν υπάρχουν οι συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με την έκθεση, η δημοκρατία στα Δυτικά Βαλκάνια είναι εύθραυστη και δεν έχουν γίνει συγκεκριμένα βήματα.

Η ρητορική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήταν πιο θαρραλέα από ό,τι συνήθως για να επιταχύνει και να ενθαρρύνει αυτές τις χώρες να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα.

Το κύριο πρόβλημα που τίθεται από την έκθεση είναι οι κυβερνητικές σχέσεις με το έγκλημα.

Οι εγκληματίες έχουν ισχυρούς δεσμούς με τους πολιτικούς και αυτό είναι ανησυχητικό.

Η κατάσταση αυτή δείχνει ότι η Αλβανία απέχει πολύ από την έναρξη διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, γράφει το syri.net.

170 Αλβανοί αξιωματούχοι ανεπιθύμητοι στις ΗΠΑ

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αλβανία, ανέστειλε σε 170 Αλβανούς, δημόσιους υπάλληλους και πρώην αξιωματούχους τη θεώρηση (βίζα).

Αυτό ισχύσει και για τα μέλη των οικογενειών τους.

Την είδηση αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο από το alpenews.al.

Υπενθυμίζεται ότι για τους Αντριάτικ Λάλα και τον Τόμ Ντόσι η θεώρηση αφαιρέθηκε για πάντα.

«Η αμερικανική πρεσβεία αρνείται τους ισχυρισμούς ότι έχει ανακαλέσει τις θεωρήσεις όλων των δημόσιων αξιωματούχων.

»Εξηγεί ότι τους ζήτησε να υποβάλλουν εκ νέου νέα αίτηση.

»Αυτές οι αναφορές είναι πλαστές. Ωστόσο, η Πρεσβεία των ΗΠΑ συνεχίζει να ασκεί το δικαίωμά της να αρνείται ή να ανακαλεί θεωρήσεις σε άτομα, καθώς στοιχεία αποδεικνύουν την εμπλοκή τους σε διαφθορά και δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά στις Ηνωμένες Πολιτείες», αναφέρει το αλβανικό δημοσίευμα.

Πολλές βίζες δικαστών και εισαγγελέων ανακλήθηκαν τον Ιανουάριο του 2017.

Τώρα η Πρεσβεία των ΗΠΑ, αρνείται να χορηγήσει βίζα σε περισσότερους από 170 υπαλλήλους και πρώην αξιωματούχους και στα μέλη των οικογενειών τους.

Αυτή είναι μια διαφορετική περίπτωση από αυτές του βουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος Τόμ Ντόσι και του πρώην εισαγγελέα Αντριάτικ Λάλα.

Αυτοί οι δύο με τις οικογένειές τους κρίθηκαν ανεπιθύμητοι στις ΗΠΑ για πάντα.

«Η θέση της αμερικανικής πρεσβείας (στην Αλβανία) κατά της διαφθοράς και ο στόχος της άρνησης εισόδου σε αξιωματούχους της Αλβανίας στις ΗΠΑ είναι μια σταθερή πολιτική», όπως αναφέρεται.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το θέμα των θεωρήσεων και των ατόμων «persona non grata», συζητήθηκε στο αλβανικό κοινοβούλιο.

Ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα και η οικογένειά του πιστεύεται ότι βρίσκονται στο κατάλογο των ανεπιθύμητων στις ΗΠΑ.

Ράμα και ναρκωτικά

Στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου, η πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κινήματος Ολοκλήρωσης, Μόνικα Κρυεμάδι, είπε από το βήμα της Βουλής:

«Ένας πρωθυπουργός που παίρνει ναρκωτικά, είναι όμηρος των προμηθευτών του.

»Εχθές μας ήρθε στη Βουλή με αλεξίσφαιρο γιλέκο, είναι όμως όμηρος του «πράγματος» που του πουλάνε.

»(…) …πάνε 20 χρόνια που κρύβει (σ.σ. Ο Ράμα) το ιατρικό του ιστορικό.

»Του συνιστώ να μην πάρει «πράγμα» (σ.σ. δηλαδή ναρκωτικά) διότι, δεν τον βοηθάει στο άσθμα.

»Πρόβλημα του πρωθυπουργού είναι η αντιμετώπιση του εαυτού του.

»Για 20 χρόνια ακούμε ότι είναι μοντέρνος άνθρωπος, αλλά το μόνο που ξέρει, είναι πώς να εκβιάζει τους ανθρώπους του περιβάλλοντός του.

»Από ημέρες είμαστε σε επικοινωνία με τους πρέσβεις των χωρών της Ε.Ε για να προχωρήσουμε την ατζέντα της χώρας προς την Ε.Ε.

»Θα πρέπει να αντιληφθούν οι πρέσβεις ότι η ομάδα αυτή ληστών, αυτή η εγκληματική σέχτα επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, όχι μόνο που δεν θέλει την έναρξη των διαπραγματεύσεων και την ένταξη της Αλβανία ς στην Ε.Ε, αλλά σκοπός της είναι η καταστροφή της Αλβανία ς.

»H μετατροπή της σε ένα εγκληματικό και τρομοκρατικό θεσμό για την ευρύτερη περιοχή.

»Ο πρωθυπουργός είναι ένας εγκληματίας, όμηρος των συμμοριών του εγκλήματος, όμηρος των ναρκωτικών και της κοκαΐνης που χρησιμοποιεί.

»Είναι ωρολογιακή βόμβα, όχι μόνο για την Αλβανία, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή».

Σχετικά άρθρα