Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στις 10 Ιανουαρίου έγινε απόπειρα δολοφονίας του Άμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι

Στις 10 Ιανουαρίου έγινε απόπειρα δολοφονίας του Άμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Απόπειρα δολοφονία του ηγέτη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), Άμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, σημειώθηκε από δυσαρεστημένους ξένους τζιχαντιστές.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει χάσει σχεδόν όλα τα εδάφη που ελέγχει στη Συρία και εκατοντάδες ξένοι τρομοκράτες προσπαθούν να διαφύγουν από την αιχμαλωσία.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian, ο Άμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι δέχθηκε επίθεση σε ένα χωριό κοντά στην κωμόπολη Χατζίν, στην ανατολική όχθη του Ευφράτη, στην επαρχία Ντέιρ Αλ Ζουρ της ανατολικής Συρίας.

Ο «χαλίφης» έγινε στόχος ομάδας ενόπλων αλλοδαπών τζιχαντιστών, σε μια απόπειρα δολοφονίας του που περιγράφεται ως «πραξικόπημα».

Ο εφτάψυχος «χαλίφης» επέζησε και αυτή τη φορά, ενώ πιστοί του σωματοφύλακες τον μετέφεραν σε ασφαλή κρυψώνα στην έρημο.

Η απόπειρα δολοφονίας του Άμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι σημειώθηκε στις 10 Ιανουαρίου, σύμφωνα με πηγές της βρετανικής εφημερίδας.

Στη συνέχεια και αφού ο «χαλίφης» μεταφέρθηκε σε ασφαλή τοποθεσία, η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος επικήρυξε ένα βετεράνο τζιχαντιστή, τον Άμπου Μουάθ Αλ Τζαζαΐρι.

Αν και η επικήρυξη δεν αναφέρει τον λόγο που ο βετεράνος τζιχαντιστής καταζητείται, αξιωματούχοι υπηρεσιών ασφαλείας εκτιμούν ότι ήταν ο επικεφαλής της απόπειρας δολοφονίας.

Σχετικά άρθρα