Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Για ποια υπόθεση κινδυνεύει με παραπομπή σε δίκη ο Σαλβίνι

Για ποια υπόθεση κινδυνεύει με παραπομπή σε δίκη ο Σαλβίνι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιταλία, Κίνημα Πέντε Αστέρων, Λαθρομετανάστες, Λέγκα του Βορρά, Λουίτζι Ντι Μάιο, Ματέο Σαλβίνι, Μετανάστες, Πρόσφυγες,

Σωσίβιο σωτηρίας από τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και ηγέτη των Πέντε Αστέρων Λουίτζι ντι Μάιο αναζητεί ο Ματέο Σαλβίνι, καθώς η αρμόδια επιτροπή της ιταλικής Γερουσίας άρχισε να εξετάζει το αίτημα των δικαστικών της Σικελίας για την παραπομπή του σε δίκη, αναφορικά με την υπόθεση ελλιμενισμού του πλοίου «Diciotti».

Τον περασμένο Αύγουστο, η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει για περισσότερες από 10 μέρες τον ελλιμενισμο του συγκεκριμένου πλοίου, το οποίο μετέφερε 177 μετανάστες που είχαν διασωθεί στην κεντρική Μεσόγειο.

Η υπόθεση έφθασε στην ιταλική Γερουσία έπειτα από εισήγηση των εισαγγελέων, οι οποίοι εκτιμούν ότι ο υπουργός Εσωτερικών και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης είναι υπεύθυνος για στέρηση της ατομικής ελευθερίας των μεταναστών.

Ο ίδιος ο Σαλβίνι επέμενε από την αρχή ότι στόχος του υπήρξε το εθνικό συμφέρον και πως οι μετανάστες έπρεπε να μεταφερθούν στη Μάλτα, και όχι στη Σικελία.

Αξιωματούχοι της Λέγκα μάλιστα υποστηρίζουν ότι ο Ιταλός υπουργός είναι απολύτως ήρεμος, επειδή «δεν διέπραξε κάποιο έγκλημα».

Το πιθανότερο είναι ότι τα μέλη των Πέντε Αστέρων στην επιτροπή ασυλίας θα ψηφίσουν υπέρ της παύσης της νομικής διαδικασίας κατά του Σαλβίνι, προκειμένου να αποφύγουν την κατάρρευση της κυβέρνησης, αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές εντός του κόμματος.

Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα και η Ιταλική Αριστερά θα εκφραστούν τις ερχόμενες ημέρες υπέρ της παραπομπής του γραμματέα της Λέγκα. Το κεντροδεξιό κόμμα Φόρτσα Ιτάλια, τα ακροδεξιά κόμματα Αδέλφια της Ιταλίας και η Λέγκα θα ψηφίσουν κατά.

Σχετικά άρθρα