Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

WSJ: Είχαν προειδοποιήσει για τους κινδύνους στο φράγμα που κατέρρευσε στη Βραζιλία

WSJ: Είχαν προειδοποιήσει για τους κινδύνους στο φράγμα που κατέρρευσε στη Βραζιλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βραζιλία,

Σαφείς προειδοποιήσεις ότι τα ελαττωματικά συστήματα αποστράγγισης, καθώς και τα συστήματα παρακολούθησης αποτελούσαν σοβαρό κίνδυνο για το φράγμα είχε στη διάθεσή της η μεταλλευτική βιομηχανία Vale, μήνες πριν από την κατάρρευση με τους τουλάχιστον 150 νεκρούς στην πόλη Μπρουματζίνιου στη Βραζιλία.

Συγκεκριμένα, η TÜV SÜD, η εταιρεία η οποία επιθεώρησε το φράγμα και συνέταξε τον Σεπτέμβριο για τη Vale αναφορά 128 σελίδων, προειδοποιούσε ότι τα προβλήματα στην παρακολούθηση των συγκεντρώσεων του νερού και στα συστήματα αποστράγγισης, καθιστούσαν πολύ δύσκολο για την εταιρεία να εκτιμήσει πλήρως τη σταθερότητα του φράγματος.

Παραταύτα, η TÜV SÜD χορήγησε τελικά το πιστοποιητικό ασφαλείας του φράγματος. Δύο ανεξάρτητοι επιθεωρητές ωστόσο, οι οποίοι επανεξέτασαν την αναφορά της TÜV SÜD για λογαριασμό της Wall Street Journal, επιμένουν ότι δεν έπρεπε να είχε δοθεί πιστοποιητικό ασφαλείας, ενώ η Vale όφειλε να αξιολογήσει πιο σοβαρά τους κινδύνους.

Τρεις υπάλληλοι της Vale και ακόμη δύο μηχανικοί που εργάζονταν για λογαριασμό του μεταλλευτικού κολοσσού της Βραζιλίας συνελήφθησαν αρχικά.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι δύο διευθυντικά στελέχη της εταιρείας. Την Τρίτη ωστόσο αφέθησαν ελεύθεροι με δικαστική απόφαση.

Η καταστροφή έχει πυροδοτήσει οργισμένες αντιδράσεις και ερωτηματικά για τα πρότυπα ασφαλείας της Vale, καθώς κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί πριν από τρία χρόνια σε άλλο ορυχείο κοινοπραξίας της.

Η TÜV SÜD από την πλευρά της έχει ανακοινώσει ότι συνεργάζεται με τις αρχές στη Βραζιλία, αλλά εξαιτίας των ερευνών οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη δεν είναι σε θέση να δώσει περαιτέρω πληροφορίες.

Σχετικά άρθρα