Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κατάρ και Τουρκία σύμμαχοι της Χαμάς και τα τηλεφωνήματα Κέρι

Κατάρ και Τουρκία σύμμαχοι της Χαμάς και τα τηλεφωνήματα Κέρι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Tζον Κέρι, Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Εμίρης του Κατάρ, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισραήλ, Κατάρ, Λωρίδα της Γάζας, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Παλαιστίνη, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Χαλίντ Μεσάαλ, Χαμάς,

Τη μεσολάβηση των συμμάχων της Χαμάς, Τουρκίας και Κατάρ, ζήτησε σε τηλεφωνικές του επικοινωνίες ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, ώστε να ασκήσουν πίεση στους ισλαμιστές Παλαιστίνιους να συμφωνήσουν σε κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Τζον Κέρι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους ομολόγους του από το Κάιρο, όπου επέστρεψε ύστερα από μια ημέρα στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη, ενώ τηλεφώνησε και στον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Ο ηγέτης της Χαμάς Χαλίντ Μεσάαλ διαμένει στο Κατάρ, όπου ζει ως πρίγκιπας ενώ ο λαός της Γάζας σφαγιάζεται, ενώ ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παριστάνοντας τον νέο σουλτάνο και αφέντη όλων των μουσουλμάνων, επέκρινε έντονα την ισραηλινή επιχείρηση στον παλαιστινιακό θύλακα που τελεί υπό τον έλεγχο της Χαμάς, όπως και το ρόλο της Αιγύπτου στις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη εκεχειρίας.

Διότι και να μην το ξεχνάμε αυτό, στα σχέδια του Ερντογάν είναι η δημιουργία ενός νέου Χαλιφάτου, για αυτό και στηρίζει στρατιωτικά τους ημίτρελους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους που έχουν αιματοκυλίσει Ιράκ και Συρία και σε αυτούς τους σχεδιασμούς προφανώς και έχει συμμαχία με το Κατάρ, η κοινή σχέση με τη Χαμάς το φανερώνει αυτό, το οποίο Κατάρ έρχεται στη χώρα μας κι αγοράζει νησιά και κανείς δεν μιλάει, ονομάζουν μάλιστα τις αγορές του Εμίρη του Κατάρ “επενδύσεις”. Κρατείστε καλά αυτή την παράγραφο για να αρχίσετε να ξεδιπλώνετε το νήμα…

Εν τω μεταξύ, στην πολιορκούμενη Γάζα, σε 17 ημέρες μαχών, περισσότεροι από 730 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί, στην πλειονότητά τους άμαχοι, μεταξύ τους δεκάδες παιδιά.

Ο Τζον Κέρι θα ήταν καλό να μην δίνει και μεγάλη αξία στον Ερντογάν. Εάν θέλουν να σταματήσει η αιματοχυσία στη Μέση Ανατολή, ας ασχοληθούν σοβαρά με το νέο χάρτη της Τουρκίας, διαβάστε σχετικά εδώ: Η ισχυρή Ελλάδα, προμαχώνας του δυτικού πολιτισμού στην εξ ανατολών παράνοια

Λεζάντα: Στη Γάζα κυματίζουν τουρκικές σημαίες. Η Λωρίδα της Γάζας, εξαιτίας της προπαγάνδας της Χαμάς, έχει καταστεί τουρκικό προτεκτοράτο (κεντρική φωτό). Το καθεστώς της Χαμάς στη Γάζα δεν έχει καμία σχέση με την Παλαιστινιακή Αρχή, η οποία συνεχίζει να είναι φιλελληνική και να αναγνωρίζει τα όσα καλά έκαναν οι Έλληνες στους Παλαιστίνιους επί Ανδρέα Παπανδρέου και Γιασέρ Αραφάτ. Οφείλουμε, όμως, όλοι οι Έλληνες όταν μιλάμε για Γάζα, να ξέρουμε για ποια Παλαιστίνη και ποιους Παλαιστίνιους μιλάμε.

Σχετικά άρθρα