Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

O Nτι Μάιο συναντήθηκε με Κίτρινα Γιλέκα – «Ο άνεμος της αλλαγής πέρασε τις Άλπεις»

O Nτι Μάιο συναντήθηκε με Κίτρινα Γιλέκα – «Ο άνεμος της αλλαγής πέρασε τις Άλπεις»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Ιταλία, Κίτρινα Γιλέκα, Λουίτζι Ντι Μάιο,

Με εκπροσώπους του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων στο Παρίσι συναντήθηκε ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός εργασίας της Ιταλίας Λουίτζι Ντι Μάιο και το στέλεχος του κινήματος Αλεσάντρο Ντι Μπατίστα.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Ντι Μάιο «είναι πολλές οι θέσεις και οι κοινές αξίες που θέτουν στο επίκεντρο των αγώνων τους πολίτες, τα κοινωνικά δικαιώματα, την άμεση δημοκρατία και το περιβάλλον».

Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι «η συνάντηση έγινε σε κλίμα μεγάλου ενθουσιασμού» και ότι «τις ερχόμενες εβδομάδες θα οργανωθεί μια νέα συνάντηση στην ιταλική πρωτεύουσα».

«Ο άνεμος της αλλαγής πέρασε τις Άλπεις», έγραψε ο Ντι Μάιο στο διαδίκτυο.

Την ίδια ώρα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης γράφουν ότι στη σημερινή συνάντηση με τα Πέντε Αστέρια συμμετείχε και ο Κριστόφ Σαλενσόν, μια από τις ηγετικές μορφές των κίτρινων γιλέκων, που έχει κάνει αναφορά και σε ενδεχόμενο «εμφυλίου πολέμου», κάτι που αναμένεται να σχολιαστεί ποικιλοτρόπως στην Ιταλία, από την στιγμή που τα Πέντε Αστέρια έχουν πάντα υπογραμμίσει ότι αποκηρύττουν την χρήση οποιαδήποτε μορφή βίας στην πολιτική και στην κοινωνία.

Σχετικά άρθρα