Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ένοχος ο Σεργκέι Ουντάλτσοφ για υποκίνηση ταραχών κατά του Πούτιν

Ένοχος ο Σεργκέι Ουντάλτσοφ για υποκίνηση ταραχών κατά του Πούτιν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Λεονίντ Ραζβοζάγεφ, Μέτωπο της Αριστεράς, Ρωσία, Σεργκέι Ουντάλτσοφ,

Ένοχος κρίθηκε από δικαστήριο της Μόσχας ο Σεργκέι Ουντάλτσοφ, ηγέτης του Μετώπου της Αριστεράς, για “προετοιμασία μαζικών ταραχών” με στόχο την ανατροπή του Βλάντιμιρ Πούτιν.

Μαζί με τον Ουντάλτσοφ ένοχος κρίθηκε κι ένας συνεργάτης του, ο Λεονίντ Ραζβοζάγεφ. Οι ποινές που ζήτησε η εισαγγελία είναι βαρύτατες, κάθειρξη οκτώ ετών για τον καθένα, ωστόσο το δικαστήριο αναμένεται να ανακοινώσει την απόφαση του αργότερα την Πέμπτη.

Ο Ουντάλτσοφ, που βρίσκεται κατ’ οίκον περιορισμό από τον Φεβρουάριο του 2013, και ο Ραζβοζάγεφ κατηγορούνται ότι οργάνωσαν τις διαδηλώσεις εναντίον του Βλαντίμιρ Πούτιν στις 6 Μαΐου 2012, λίγο πριν την ορκωμοσία του, οι οποίες είχαν βίαιη τροπή.

«Ο Ουντάλτσοφ, ο Ραζβοζάγεφ (. . .) συμφώνησαν μεταξύ τους επανειλημμένα να διοργανώσουν μαζικές ταραχές στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας», δήλωσε ο δικαστής Αλεξάντερ Ζαμασνιούκ.

Και οι δύο αρνούνται τις κατηγορίες και δηλώνουν θύματα των διώξεων εναντίον των αντιπάλων του Πούτιν.

«Παρά τις δηλώσεις των κατηγορούμενων, η ενοχή τους αποδείχθηκε πλήρως από το σύνολο των αποδείξεων», σημείωσε ο δικαστής κατά την ανάγνωση της απόφασή του.

Oudaltsov

Σχετικά άρθρα