Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

O Kαλίν βάζει στο τραπέζι όλες τις απαιτήσεις Ερντογάν εν όψει της συνάντησης με Τσίπρα

O Kαλίν βάζει στο τραπέζι όλες τις απαιτήσεις Ερντογάν εν όψει της συνάντησης με Τσίπρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγωγός Turkish Stream, Αιγαίο Πέλαγος, Αλέξης Τσίπρας, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ελληνικά Νησιά, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Ιμπραήμ Καλίν, Κύπρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες, Υπουργείο Εξωτερικών,

«Δεν θα δεχτούμε καμιά ενέργεια που έχει στόχο να εγκλωβίσει την Τουρκία στον Κόλπο της Αττάλειας» διαμήνυσε ο εκπρόσωπος της Προεδρίας της Τουρκίας, Ιμπραήμ Καλίν .

Μιλώντας μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Καλίν αναφέρθηκε και στη διήμερη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη γειτονική χώρα.

Όπως είπε «αύριο θα έχουμε μια πυκνή ατζέντα, όπως οι διμερείς εμπορικές σχέσεις, οι εξελίξεις στο Αιγαίο, τα ενεργειακά, ο TAP, ο Turkısh Stream, η «τουρκική» μειονότητα στη δυτική Θράκη, η μειονότητα των Ρωμιών που ζουν στην Τουρκία και τα θέματα αυτών».

Παράλληλα, ανέφερε πως στο τραπέζι των συζητήσεων θα τεθούν «το Αιγαίο, η Μεσόγειος, η υφαλοκρηπίδα και τα νησιά».

«Η Τουρκία στο Αιγαίο, στην Κύπρο, στη Μαύρη θάλασσα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα με την ίδια αποφασιστικότητα.

»Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο στην ανατολική Μεσόγειο από όπου και να γίνει.

»Για να γίνει η Μεσόγειος μια θάλασσα ειρήνης, πρέπει οι φυσικοί πόροι ισότιμα να βρεθούν, να γίνει η εκμετάλλευση τους», πρόσθεσε.

Τέλος, σημείωσε πως «οι δηλώσεις που έκανε ο κ. Τσίπρας στο πρακτορείο Anadolu πριν έρθει μας χαροποιούν. Αυτό δείχνει πως έχουν καλή και θετική πρόθεση».

Σχετικά άρθρα