Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι διαμηνύουν στην Τερέζα Μέι οι «αντάρτες» βουλευτές της

Τι διαμηνύουν στην Τερέζα Μέι οι «αντάρτες» βουλευτές της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Ιρλανδία, Βρετανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Τερέζα Μέι,

Η μοναδική συμφωνία που προτίθενται να δεχτούν, προκειμένου να βγει η Βρετανία από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται δύο μήνες πριν από το οριστικό Brexit, είναι η συμφωνία που δεν θα περιλαμβάνει το backstop, διαμηνύουν οι σκληροπυρηνικοί Brexiters στην Τερέζα Μέι.

Σε ευθεία αντιπαράθεση με τις Βρυξέλλες, οι οποίες επιμένουν σε όλους τους τόνους ότι το backstop, το λεγόμενο δίχτυ ασφαλείας για την αποφυγή των σκληρών συνόρων στα ιρλανδικά σύνορα, δεν είναι διαπραγματεύσιμο, οι ευρωσκεπτικιστές του Συντηρητικού Κόμματος τονίζουν ότι δεν θα στηρίξουν την «εναλλακτική λύση» της Βρετανίδας πρωθυπουργού.

Η Τερέζα Μέι, έπειτα από τη μεγάλη ήττα στο βρετανικό κοινοβούλιο, το οποίο απέρριψε με συντριπτική πλειοψηφία τη συμφωνία Λονδίνου – Βρυξελλών, πήρε τελικά το «πράσινο φως» από τους Βρετανούς βουλευτές να επαναδιαπραγματευτεί.

Δίχως πολλά περιθώρια από την Ε.Ε. ωστόσο, η Μέι εκτιμάται ότι θα αναζητήσει τη «χρυσή τομή» με μία προσθήκη στην ήδη υπάρχουσα συμφωνία αποχώρησης.

Τις προθέσεις των Συντηρητικών ευρωσκεπτικιστών ξεκαθάρισε ο πρώην υφυπουργός αρμόδιος για το Brexit Στιβ Μπέικερ, λίγο πριν από την πρώτη συνάντηση σήμερα Δευτέρα με τον νυν υπουργό για το Brexit Στιβ Μπέρκλεϊ, προκειμένου να εξεταστούν εναλλακτικές λύσεις, κυρίως με τη χρήση τεχνολογικών μέσων (καμερών και υπολογιστικών συστημάτων) που θα μπορούσαν να περιορίσουν τη λύση του backstop.

Καθώς ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά έως τις 29 Μαρτίου, και η Βρετανίδα πρωθυπουργός δηλώνει αποφασισμένη ότι θα είναι συνεπής στην ημερομηνία αυτή της εξόδου τη χώρα από την Ένωση, ο υπουργός Εσωτερικών της Σαγίντ Ντέιβιντ καθησυχάζει τους πολίτες ότι η Βρετανία θα παραμείνει «μία από τις πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο», έστω και χωρίς συμφωνία.

«Οι εκλογές είναι το λιγότερο που χρειάζεται η χώρα αυτή τη στιγμή», τόνισε μιλώντας στο BBC, απαντώντας στις συνεχείς εκκλήσεις για εκλογές από τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν.

Σχετικά άρθρα