Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το «Barbaros» εισήλθε στο Οικόπεδο 9 της κυπριακής ΑΟΖ συνοδευόμενο από πολεμικά πλοία

Το «Barbaros» εισήλθε στο Οικόπεδο 9 της κυπριακής ΑΟΖ συνοδευόμενο από πολεμικά πλοία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Κύπρος, Μπαρμπαρός, Τουρκία, Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό, Υδρογονάνθρακες,

Στο Οικόπεδο 9 της κυπριακής ΑΟΖ εισήλθε την Κυριακή το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Barbaros», σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι μετά από το 9, το «Barbaros» θα κατευθυνθεί προς τα Οικόπεδα 1, 8 και 12 και θα παραμείνει στην περιοχή μέχρι τον Μάιο.

Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο συνοδεύουν δύο φρεγάτες και δύο κορβέτες του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας.

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Yeni Safak», θα πραγματοποιήσει άσκηση σε Οικόπεδα της Κυπριακής Δημοκρατίας για τα οποία αδειοδότησε την ΕΝΙ και την ΤΟΤΑL.

Άλλη άσκηση θα γίνει στο Οικόπεδο 8.

Στις 27 Φεβρουαρίου η Τουρκία θα διεξαγάγει επίσης τη μεγαλύτερη ναυτική της άσκηση σε Οικόπεδα της Κυπριακής Δημοκρατίας, σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» της Κύπρου.

Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Barbaros», σύμφωνα με τη «Yeni Safak», κατέβηκε νοτίως της Κύπρου για έρευνες φυσικού αερίου, προσθέτοντας ότι η περιοχή αυτή περιλαμβάνει και το Οικόπεδο 9 της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το «Barbaros» θα παραμείνει στην περιοχή μέχρι τέλη Μαΐου και θα κάνει έρευνες στο πλαίσιο της «αδειοδότησης» που έλαβε από το ψευδοκράτος.

Σχετικά άρθρα