Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αιχμαλωτίστηκε ο Άμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι; – Τι απαντά εκπρόσωπος των SDF

Αιχμαλωτίστηκε ο Άμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι; – Τι απαντά εκπρόσωπος των SDF
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) διέψευσαν τις φήμες ότι συνέλαβαν τον ηγέτη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), Άμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, σύμφωνα με εκπρόσωπό τους.

Όπως δήλωσε στο Fox News ο Κίνο Γκάμπριελ, εκπρόσωπος των SDF, «τα δημοσιεύματα αυτά είναι αβάσιμα, δίχως στοιχεία. Δεν αιχμαλωτίστηκε», είπε.

Τις τελευταίες ημέρες άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι οι SDF είχαν πιάσει τον Μπαγντάντι στις νίκες που πέτυχαν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στην ανατολική Συρία.

Ο Άμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος του πλανήτη, συνεχίζει να διαφεύγει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κινείται στην έρημο μεταξύ Συρίας και Ιράκ για να μη συλληφθεί.

Άλλοι λένε ότι κρύβεται κάπου στις όχθες του Ευφράτη.

Στην πραγματικότητα κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα που βρίσκεται ο ηγέτης της πιο αδίστακτης τρομοκρατικής στρατιάς της Μέσης Ανατολής.

Πολιτικοί αναλυτές και ειδήμονες σε θέματα ασφαλείας μιλώντας στο Fox News δεν απέκλεισαν την πιθανότητα ο Άμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι να κυκλοφορεί ντυμένος με δυτικά ρούχα, να οδηγεί ένα συνηθισμένο αυτοκίνητο και να μη χρησιμοποιεί καθόλου κινητό τηλέφωνο.

Ο «χαλίφης» της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος είναι επικηρυγμένος από τις ΗΠΑ με το ποσό των 25 εκ. δολαρίων.

Σχετικά άρθρα