Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Γκουάιντο διαβεβαίωσε την Κίνα ότι η Βενεζουέλα θα τιμήσει τις συμφωνίες

Ο Γκουάιντο διαβεβαίωσε την Κίνα ότι η Βενεζουέλα θα τιμήσει τις συμφωνίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βενεζουέλα, Κίνα, Χουάν Γκουάιντο,

Διαβεβαιώσεις προς την κινεζική ηγεσία ότι θα τιμήσει τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί ανάμεσα στο Πεκίνο και τη χώρα του παρείχε ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος της Βενεζουέλας Χουάν Γκουάιντο, δηλώνοντας σε κινεζική εφημερίδα ότι επιθυμεί να αρχίσει μόλις είναι δυνατόν διάλογο με την Κίνα.

«Η υποστήριξη της Κίνας θα είναι πολύ σημαντική για να τονωθεί η οικονομία της χώρας μας και η μελλοντική ανάπτυξή μας», τονίζει ο Χουάν Γκουάιντο σε συνέντευξή του, την οποία έδωσε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομίου στην εφημερίδα South China Morning Post.

Τα σχόλιά του φαίνεται πως έχουν στόχο να διαλύσουν τα ερωτηματικά για το μέλλον των σχέσεων με το Πεκίνο σε περίπτωση που αναλάβει πράγματι την προεδρία.

Η Κίνα είναι ο κύριος πιστωτής της Βενεζουέλας και υποστηρίζει, μαζί κυρίως με τη Ρωσία, τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος μετέβη τον Σεπτέμβριο στην Κίνα και συνήψε συμφωνίες στους τομείς της ενέργειας και της εξόρυξης χρυσού.

Οι δηλώσεις Χουάν Γκουάιντο στη South China Morning Post έγιναν την επομένη ανακοίνωσης του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο όπως αναφέρει, επιθυμεί «να συναντήσει όλα τα μέρη της Βενεζουέλας στα μισά του δρόμου».

Σχετικά άρθρα