Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φορτίο ενός εκατομμυρίου χαπιών Captagon κατάσχεσαν οι συριακές Αρχές

Φορτίο ενός εκατομμυρίου χαπιών Captagon κατάσχεσαν οι συριακές Αρχές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Captagon, Εμπόριο Ναρκωτικών, Ισλαμιστές, Ναρκωτικά, Συρία, Τζιχαντιστές,

Οι συριακές Αρχές έπιασαν την Παρασκευή ένα μεγάλο φορτίο με χάπια Captagon, που είναι γνωστό και ως το ναρκωτικό των τζιχαντιστών.

Captagon έδινε το Ισλαμικό Κράτος στους άνδρες του για να μην αισθάνονται φόβο και να μάχονται ατρόμητοι.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ορισμένων, οι τζιχαντιστές που έπαιρναν αυτά τα χάπια μεταμορφώνονταν σχεδόν σε υπερανθρώπους, απέδιδαν δε σε αυτή την ουσία τον εξαιρετικά βίαιο χαρακτήρα τους.

Όμως, πιο ψύχραιμοι δημοσιογράφοι ερεύνησαν το ζήτημα και έγινε γνωστό πως ναι μεν οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν αυτή την ουσία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μετέτρεπε αυτούς τους ανθρώπους σε υπερστρατιώτες.

Άλλωστε σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το 2010 το ένα τρίτο της παγκόσμιας παραγωγής καταναλώθηκε στη Μέση Ανατολή, από νέους που διασκέδαζαν ή φοιτητές που ήθελαν να αντεπεξέλθουν στο φόρτο εργασίας.

Οι συριακές Αρχές ανακάλυψαν ένα φορτίο με 1.000.000 τουλάχιστον χάπια Captagon σε ένα φορτηγό που κινούνταν στον αυτοκινητόδρομο Δαμασκού – Χομς.

Τα χάπια ήταν προσεκτικά κρυμμένα σε ειδικές κρύπτες. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη κατάσχεση ναρκωτικών στον ίδιο αυτοκινητόδρομο τις τελευταίες πέντε ημέρες.

Το Captagon είναι αμφεταμίνη.

Η αμφεταμίνη χρησιμοποιείται τουλάχιστον από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ως διεγερτικό και κατά της κοπώσεως των στρατιωτών.

Οι Αμερικανοί, οι Βρετανοί, οι Γερμανοί, αλλά και οι Ιάπωνες έδιναν στους στρατιώτες τους αμφεταμίνες και μεθαμφεταμίνες κατά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Σχετικά άρθρα