Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος θα ανακάμψει σε 6 με 12 μήνες εάν φύγουν οι Αμερικανοί από τη Συρία

Το Ισλαμικό Κράτος θα ανακάμψει σε 6 με 12 μήνες εάν φύγουν οι Αμερικανοί από τη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές,

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) θα μπορούσε να ανακαταλάβει μέρος των εδαφών που είχε υπό τον έλεγχό του σε διάστημα έξι με δώδεκα μηνών μετά την αποχώρηση των Αμερικανών από τη Συρία.

Αυτό μετέδωσε το NBC επικαλούμενο σχέδιο έκθεσης του αμερικανικού Πενταγώνου.

Η έκθεση, η οποία είναι προγραμματισμένη να δοθεί στη δημοσιότητα την επόμενη εβδομάδα, αναφέρει ότι δίχως την πίεση των αμερικανικών δυνάμεων επί της τρομοκρατικής οργάνωσης, σύντομα θα ξεκινήσει η ανασύσταση του χαλιφάτου σε «φυσική» μορφή.

Εννοώντας ως «φυσική μορφή» την εγκαθίδρυση ξανά μιας τζιχαντιστικής επικράτειας.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στην παρούσα φάση διεξάγει περισσότερο ανορθόδοξο πόλεμο.

Τακτικά μάχεται μόνο στον τελευταίο θύλακα στην ανατολική όχθη του Ευφράτη στην ανατολική Συρία.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ και το υπουργείο Άμυνας δεν σχολίασαν μέχρι στιγμής την είδηση που μετέδωσε το NBC.

Σύμμαχοι των ΗΠΑ, πολιτικοί αλλά και ειδήμονες προειδοποιούν δημοσίως ότι εάν ο αμερικανικός στρατός αποχωρήσει από τη Συρία, το Ισλαμικό Κράτος θα ανακάμψει.

Μεγάλη ανησυχία στο δυτικό στρατόπεδο προκαλεί και η πρόθεση της Τουρκίας να εισβάλει στη Συρία και να καταλάβει το συριακό Κουρδιστάν (βόρεια Συρία) μετά την αποχώρηση των Αμερικανών.

Η επιμονή αυτή της Τουρκίας να καταλάβει τη βόρεια Συρία ανάγκασε τον Ντόναλντ Τραμπ να προειδοποιήσει την Άγκυρα με ανάρτησή του στο Twitter, ότι εάν τολμήσει να επιτεθεί στη βόρεια Συρία και στους Κούρδους συμμάχους του, θα καταστρέψει την τουρκική οικονομία.

Σχετικά άρθρα