Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Άμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι μετακινείται συνεχώς στην έρημο μεταξύ Συρίας και Ιράκ

Ο Άμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι μετακινείται συνεχώς στην έρημο μεταξύ Συρίας και Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές,

Ο ηγέτης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), Άμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, πιστεύεται ότι βρίσκεται συνεχώς σε κίνηση στην έρημο, κάπου ανάμεσα σε Συρία και Ιράκ, για να σώσει τη ζωή του.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών του υπουργείου Εσωτερικών του Ιράκ, Άμπου Άλι Αλ Μπάσρι, ο Άμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι δεν μένει ποτέ στο ίδιο μέρος και κινείται συνεχώς «μέσα έξω» στην ιρακινοσυριακή παραμεθόριο.

Όπως τόνισε, σε δηλώσεις του την Παρασκευή, «οι ιρακινές υπηρεσιών πληροφοριών ακολουθούν τον Μπαγκντάντι και πιστεύουμε ότι ποτέ δεν μένει στο ίδιο μέρος πάνω από μια ημέρα».

«Έχουμε πληροφορίες ότι μετακινήθηκε από τη Συρία και εισήλθε στο Ιράκ μέσω της επαρχίας Άνμπαρ και στη συνέχεια πήγε στη Σαλαντίν», πρόσθεσε.

Μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν ότι ο Άμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι βρισκόταν στο τελευταίο προπύργιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην ανατολική όχθη του Ευφράτη στην ανατολική Συρία.

Ωστόσο, πρέπει να εγκατέλειψε τη χώρα πριν πέσει η πόλη Χατζίν στα χέρια των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Οι ιρακινές υπηρεσίες πληροφοριών πιστεύουν ότι ο «χαλίφης» της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος θα συνεχίσει να κινείται στην έρημο μεταξύ Συρίας και Ιράκ για να αποφύγει τη σύλληψη ή τον θάνατο.

Σχετικά άρθρα