Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γκουάιντο: «Έστειλα μηνύματα σε Ρωσία και Κίνα» – Ρωσία: «Όταν το λάβουμε θα το μελετήσουμε»

Γκουάιντο: «Έστειλα μηνύματα σε Ρωσία και Κίνα» – Ρωσία: «Όταν το λάβουμε θα το μελετήσουμε»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βενεζουέλα, Ντμίτρι Πεσκόφ, Ρωσία, Χουάν Γκουάιντο,

Έτοιμη να μελετήσει το μήνυμα του ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουάιντο, μόλις το λάβει, είναι η Ρωσία, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του προέδρου της χώρας, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Προς το παρόν δεν έχουμε λάβει κάποια μηνύματα.

»Εάν έρθει τέτοιο μήνυμα και όταν θα έρθει, θα το μελετήσουμε», ήταν η απάντηση που έδωσε ο Πεσκόφ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η απάντηση αυτή δόθηκε, όταν κλήθηκε να σχολιάσει δηλώσεις που είχε κάνει ο Γκουάιντο, στις οποίες έλεγε ότι έστειλε μηνύματα προς την Κίνα και τη Ρωσία, διαμηνύοντας ότι σε περίπτωση που αλλάξει η εξουσία, το Καράκας θα αντιμετωπίσει «με υπευθυνότητα» τις δανειακές του υποχρεώσεις.

Ο αυταανακηρυχθείς πρόεδρος λατινοαμερικανικής χώρας υπογράμμισε, μάλιστα, ότι η αλλαγή της κυβέρνησης στην Βενεζουέλα θα είναι προς όφελος της Ρωσίας και της Κίνας που είναι οι δύο μεγάλοι ξένοι επενδυτές της χώρας.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ανέφερε ότι ο Γκουάιντο είναι πρόεδρος της Βουλής.

«Για μας δεν είναι αρχηγός του κράτους, δεν τον αναγνωρίζουμε με την ιδιότητα αυτή.

»Αρχηγός του κράτους είναι ο κύριος Νικολάς Μαδούρο, η κυβέρνηση του οποίου είναι ο εταίρος μας στην Βενεζουέλα», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι η Ρωσία προσβλέπει στην ανάπτυξη της συνεργασίας με το Καράκας ανεξάρτητα από τις πολιτικές εξελίξεις στην χώρα αυτή.

«Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθεί η πολιτική κατάσταση σ αυτή τη χώρα, ελπίζουμε και προσβλέπουμε να συνεχίσουμε την περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων και της αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας», επισήμανε ο Πεσκόφ.

Γενικά, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, οι πολιτικές εξελίξεις στην Βενεζουέλα είναι εσωτερική της υπόθεση, το κύριο είναι να προστατευθεί η χώρα από τις επεμβάσεις τρίτων χωρών», ανέφερε καταληκτικά ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου.

Σχετικά άρθρα