Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σταμάτησε όλη η αμερικανική βοήθεια στους Παλαιστίνιους – Ποιος ο λόγος

Σταμάτησε όλη η αμερικανική βοήθεια στους Παλαιστίνιους – Ποιος ο λόγος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Παλαιστίνη, Παλαιστινιακή Αρχή, Παλαιστίνιοι,

Η υπηρεσία των ΗΠΑ για τη διεθνή ανάπτυξη USAID σταμάτησε όλη τη βοήθεια που προσέφερε στους Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε την Παρασκευή αξιωματούχος των ΗΠΑ.

Η απόφαση αυτή συνδέεται με τη διορία έως τις 31 Ιανουαρίου που έδινε νέα νομοθεσία των ΗΠΑ βάσει της οποίας οι αποδέκτες ξένης βοήθειας θα είναι περισσότερο εκτεθειμένοι σε προσφυγές στην αμερικανική Δικαιοσύνη με κατηγορίες σχετικά με την τρομοκρατία.

Με τη διορία αυτή τερματίζεται επίσης η ύψους περίπου 60 εκατομμυρίων δολαρίων αμερικανική βοήθεια για τις παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας, η συνεργασία των οποίων με τις ισραηλινές δυνάμεις συμβάλλει στη διατήρηση μιας σχετικής ηρεμίας στη Δυτική Όχθη.

Η Διευκρινιστική Πράξη της Αντιτρομοκρατικής Νομοθεσίας (ATCA) του αμερικανικού Κογκρέσου εξουσιοδοτεί τους Αμερικανούς να προσφεύγουν σε αμερικανικά δικαστήρια κατά των αποδεκτών ξένης βοήθειας για φερόμενη συνέργειά τους σε «πράξεις πολέμου».

Οι Παλαιστίνιοι ζήτησαν να σταματήσει η χρηματοδότησή τους

Οι Παλαιστίνιοι αρνήθηκαν περαιτέρω χρηματοδότηση από τις ΗΠΑ, φοβούμενοι νομικούς κινδύνους, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Κατόπιν αιτήματος της Παλαιστινιακής Αρχής, σταματήσαμε ορισμένα σχέδια και προγράμματα που χρηματοδοτούνταν με βοήθεια από τις Αρχές που προσδιορίζονται στην ATCA στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα», δήλωσε την Παρασκευή στο Reuters ο Αμερικανός αξιωματούχος.

«Σταμάτησε όλη η βοήθεια στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα», πρόσθεσε ο ίδιος, ο οποίος διευκρίνισε επίσης ότι προς το παρόν δεν γίνονται βήματα για να κλείσει η αποστολή της USAID στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Σχετικά άρθρα