Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαμενεΐ: Δημοψήφισμα για διάλυση του σιωνιστικού κράτους

Χαμενεΐ: Δημοψήφισμα για διάλυση του σιωνιστικού κράτους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, Ιράν, Ισραήλ, Παλαιστίνη,

Ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ζήτησε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος μεταξύ των Αράβων και των Εβραίων που ζουν στο Ισραήλ, προκειμένου να διαλυθεί το «σιωνιστικό κράτος», κατά την πρώτη του επίσημη αναφορά στο Ισραήλ από την έναρξη της επίθεσης στη Γάζα στις 8 Ιουλίου.

Μέχρι να γίνει αυτό, η ένοπλη αντίσταση είναι απαραίτητη, πρόσθεσε ακολουθώντας τα χνάρια του προκατόχου του Αγιατολάχ Χομεϊνί για τη διάλυση του εβραϊκού κράτους, με διάφορα μέσα, όπως το δημοψήφισμα στην περιοχή όπου οι παλαιστίνιοι αποτελούν την πλειοψηφία.

«Υπάρχει λογικό και πρακτικό μέσο για το σκοπό αυτό, ένα δημοψήφισμα, ώστε οι άνθρωποι που ζουν και ανήκουν εκεί να έχουν την κυβέρνηση της επιλογής τους. Αυτό θα ήταν το τέλος του σφετεριστικού ψεύτικου καθεστώτος», ανέφερε σε ομιλία του σε φοιτητές πανεπιστημίου στην Τεχεράνη ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ο οποίος έχει τον τελευταίο λόγο σε όλα τα θέματα που αφορούν το μουσουλμανικό σιιτικό Ιράν.

Για πρώτη φορά πάντως ο Χαμενεΐ έκανε σαφές ότι αναφέρεται στη διάλυση του κράτους του Ισραήλ και όχι στο θάνατο των Εβραίων. «Η εκμηδένιση του Ισραήλ είναι η μόνη πραγματική θεραπεία, αλλά αυτό δεν σημαίνει καταστροφή των Εβραίων στην περιοχή», είπε στην ομιλία του, η οποία δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του.

Σχετικά άρθρα