Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αεροπορική επιδρομή από τις ΗΠΑ στη Σομαλία – Νεκροί 24 ισλαμιστές

Αεροπορική επιδρομή από τις ΗΠΑ στη Σομαλία – Νεκροί 24 ισλαμιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Αλ Κάιντα, Αλ Σεμπάμπ, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Σομαλία, Τζιχαντιστές,

Νέα αεροπορική επιδρομή εξαπέλυσαν οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ στη Σομαλία, με αποτέλεσμα, όπως ανακοίνωσαν την Πέμπτη αξιωματικοί του αμερικανικού Πενταγώνου, να σκοτωθούν 24 ισλαμιστές της οργάνωσης Σεμπάμπ.

Σύμφωνα με το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την Αφρική (USAFRICOM), ο βομβαρδισμός, ο οποίος έγινε την Τετάρτη, είχε στόχο ισλαμιστές κοντά σε «τοποθεσία όπου βρισκόταν καταυλισμός των τρομοκρατών» στην περιοχή Χιράν.

Το αεροπορικό πλήγμα έγινε στο πλαίσιο κοινής επιχείρησης την οποία διεξάγουν οι δυνάμεις των ΗΠΑ, οι δυνάμεις της AMISOM – της αποστολής της Αφρικανικής Ένωσης στη Σομαλία – και οι σομαλικές ένοπλες δυνάμεις εναντίον της Σεμπάμπ.

Οι επιδρομές «συνεχίζουν να βοηθούν τους εταίρους μας να σημειώσουν πρόοδο στον αγώνα τους εναντίον των διεθνών τρομοκρατών οι οποίοι εναντιώνονται στην ειρήνη στη Σομαλία και στην περιοχή», ανέφερε ο στρατηγός Γκρεγκ Όλσον, διευθυντής των επιχειρήσεων της USAFRICOM.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο έχει κλιμακώσει τις αεροπορικές επιδρομές του στη Σομαλία τα τελευταία χρόνια.

Δύο εβδομάδες πριν από τον βομβαρδισμό της Τετάρτης, ο αμερικανικός στρατός είχε ανακοινώσει ότι 52 ισλαμιστές που επιτέθηκαν σε σομαλική στρατιωτική βάση σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή.

Η οργάνωση Σεμπάμπ, η οποία θεωρείται πως συνδέεται με την Αλ Κάιντα, ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση στο κτιριακό συγκρότημα ξενοδοχείου στα μέσα του Ιανουαρίου στην Κένυα, όπου 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 28 τραυματίστηκαν.

Σχετικά άρθρα